Annonce
Indblik

Se video: Isen på flere søer i København er nu tyk nok til skøjteløb

Dele af Sankt Jørgens Sø i København er nu åbnet for færdsel. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Der kan nu endelig skøjtes på flere søer rundtom i landet. Isen bliver målt løbende.

Københavns Kommune har i dagevis målt tykkelsen på isen på søerne i hovedstaden. Og endelig lørdag i høj sol har Teknik- og Miljøforvaltningen givet grønt lys til skøjteløb på den del af den nordlige sø, der ligger ud mod Gyldenløvesgade.

Sankt Jørgens Sø består af to dæmningsadskilte søområder. Det er kun den del, der ligger mellem Gyldenløvesgade og Kampmannsgade, der er åben for færdsel på isen. Altså ikke den mod Gammel Kongevej.

Også på den næste sø, Peblinge Sø, der ligger mellem Gyldenløvsgade og Dronning Louises Bro, må man nu færdes. Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen omkring klokken 15.30 til Ritzau.

Det er fortsat farligt og forbudt at færdes på de andre søer.

Isen på kanalen i Østre Anlæg på Østerbro er lørdag eftermiddag også målt til de krævede 18 centimeters tykkelse, så her kan man også færdes.

Også søen i Ørstedsparken er lørdag åbnet.

Kommunen indskærper, at man kun skal gå ud på isen de steder, hvor der med skilte er markeret, at det er sikkert. Københavns Politi siger til TV2 Lorry, at fire unge mennesker og en hund røg igennem isen ved Amager Strandpark. Det lykkedes dem dog at redde sig selv op, inden politiet nåede frem.

I Aarhus Kommune viser lørdagens boring, at isen på søerne i Skjoldhøjkilen, Hovmarken i Lystrup og Klokkeskov i Stautrup er tyk nok til, at de kan åbnes for skøjteløb.

De tre øvrige søer, som Aarhus Kommune løbende tjekker, er ved Vilhelmsborg Skov, ved Skødstrup og Stadionsøerne i Aarhus. Ingen af dem havde lørdag de fornødne 16 centimeters istykkelse.

På fire søer i Frederikshavn Kommune og to søer i Hjørring Kommune er isen allerede åbnet, så man kan bevæge sig ud på søerne lovligt.

Det samme gælder i Nyborg Kommune, hvor borgere må gå ud på voldgraven Kamgraven ved Kongens Bastionsvej.

Det grønne lys til skøjterne er også givet på Sjælland til nogle søer i Egedal Kommune, Hørsholm Kommune og Furesø Kommune. Gadekæret i Brønshøj er også godkendt. De steder, hvor det er tilladt at færdes på isen, er det klart markeret med skilte.

Myndighederne opfordrer kraftigt til, at man passer på sig selv og på hinanden, og at man husker, at færdsel på isen sker på eget ansvar. Der opfordres desuden til, at man overholder coronarestriktionerne, og at man holder den nødvendige afstand.

Istykkelsen bliver løbende målt.

Det er ikke tilladt at bevæge sig ud på isen, hvis der ikke er skiltet med, at det er tilladt. Det er heller ikke tilladt at bevæge sig ud på isen på øvrige søer, regnvandsbassiner og vandhuller i kommunerne.

/ritzau/

Der er aktivitet på Sankt Jørgens Sø, efter at københavnerne i flere dage har måttet nøjes med at kigge på isen, da den ikke var tyk nok til at færdes på. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Både mennesker og dyr har fundet vej ud på isen på Sankt Jørgens Sø i København. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet