Annonce
Sport

Ishockeyback er tilbage på landsholdet efter hovedskade

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emil Kristensen kan få sin første landskamp i halvandet år, når ishockeylandsholdet rejser til Norge.

Ishockeybacken Emil Kristensen spillede i sidste uge sin første kamp i mere end et år. Og nu er den VM-erfarne spiller også klar til comeback på det danske landshold.

Kristensen er med på det hold, som landstræner Heinz Ehlers har udtaget til landsholdssamlingen i begyndelsen af november, hvor Danmark spiller to testkampe i Norge.

27-årige Emil Kristensen, der har deltaget i fem VM-turneringer, kom galt afsted i september sidste år, hvor han blev ramt af en tackling til hovedet i kamp for sin daværende klub i den finske liga.

Tacklingen udløste en hjernerystelse, der var så slem, at backen ikke blot måtte afskrive hele sidste sæson, men også havde problemer med at sove og med at leve et normalt liv.

For nylig fik han comeback på isen for sin nye klub, EV Zug Academy i den næstbedste schweiziske række, og om et par uger kan han så få sine første landskampe siden VM i Danmark for halvandet år siden.

Også forwarden Patrick Bjorkstrand vender tilbage til landsholdet efter en længere pause. Bjorkstrand var slet ikke en del af holdet i sidste sæson, men er nu klar til sine første kampe under Ehlers' ledelse.

Den tidligere Herning-spiller har fået en fin start på tilværelsen i østrigsk ishockey, hvor han spiller for Villach.

Som sædvanlig rummer landsholdstruppen i november en del spillere fra den hjemlige liga, og landstræneren benytter samlingen til at teste nye folk.

Tre spillere kan få landsholdsdebut. Det drejer sig om Christian Wejse fra Esbjerg, Christopher Frederiksen fra Aalborg og den unge målmand Frederik Dichow, som spiller på Malmö Redhawks' U20-hold.

Dichow blev tidligere på året NHL-draftet af Montreal Canadiens.

Danmark spiller mod Østrig 8. november, mens Norge bliver modstanderen dagen efter. Begge kampe spilles i Lørenskog uden for Oslo.

/ritzau/

Se hele truppen på Danmakrs Ishockey Unons hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce