Annonce
Kolding

Islænding har overtaget bistro i golfklub

Golfklubben skal været et hyggeligt sted at komme, og det hjælper Helga Lilaa Christiansen med til ved at holde åbent i bistroen fra formiddag til aften alle ugens dage. Foto: Louise Lauritsen
Restauranten i Birkemose Golfklub blev pr. 1. juni overtaget af Helga Lilaa Christiansen, som har omdøbt stedet til Birkemose Bistro.

Kolding: Som kun 13-årig fik Helga Lilaa Christiansen for første gang arbejde i et køkken, hvor hun blev bedt om at lave smørrebrød. Den opgave klarede hun til perfektion, og derfor vendte hun retur til restauranten og arbejdede i sine sommerferier.

Da hun fyldte 16 år, begyndte hun at hjælpe fast i restauranten, og da hun blev 24, overtog hun den daglige drift. I alt 12 år var hun engageret i restauranten, som lå i en golfklub nær Reykjavik på Island.

Så det er en erfaren kvinde, der nu har overtaget restauranten i Birkemose Golfklub pr. 1. juni. Her står Helga i køkkenet hver eneste dag for at lave hjemmelavet mad fra bunden. Hun serverer alt fra frikadeller til æggekage og tapasbræt, og det hele laves også som takeaway.

- Mit hjem er i køkkenet. Jeg kan godt lide at lave mad, og jeg vil helst lave det hele selv. Min mand har fri fra sit job kl. 14, og så kommer han herud og hjælper mig. Han får lov at servere og tage opvasken, griner Helga.

Hun holder bistroen åben fra kl. 10 til 20 hver eneste dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce