x
Annonce
Kolding

Islænding har overtaget bistro i golfklub

Golfklubben skal været et hyggeligt sted at komme, og det hjælper Helga Lilaa Christiansen med til ved at holde åbent i bistroen fra formiddag til aften alle ugens dage. Foto: Louise Lauritsen
Restauranten i Birkemose Golfklub blev pr. 1. juni overtaget af Helga Lilaa Christiansen, som har omdøbt stedet til Birkemose Bistro.

Kolding: Som kun 13-årig fik Helga Lilaa Christiansen for første gang arbejde i et køkken, hvor hun blev bedt om at lave smørrebrød. Den opgave klarede hun til perfektion, og derfor vendte hun retur til restauranten og arbejdede i sine sommerferier.

Da hun fyldte 16 år, begyndte hun at hjælpe fast i restauranten, og da hun blev 24, overtog hun den daglige drift. I alt 12 år var hun engageret i restauranten, som lå i en golfklub nær Reykjavik på Island.

Så det er en erfaren kvinde, der nu har overtaget restauranten i Birkemose Golfklub pr. 1. juni. Her står Helga i køkkenet hver eneste dag for at lave hjemmelavet mad fra bunden. Hun serverer alt fra frikadeller til æggekage og tapasbræt, og det hele laves også som takeaway.

- Mit hjem er i køkkenet. Jeg kan godt lide at lave mad, og jeg vil helst lave det hele selv. Min mand har fri fra sit job kl. 14, og så kommer han herud og hjælper mig. Han får lov at servere og tage opvasken, griner Helga.

Hun holder bistroen åben fra kl. 10 til 20 hver eneste dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce