Annonce
Udland

Islamisk Stat tager skylden for knivangreb i London

Niklas Halle''n/Ritzau Scanpix
En mand, der menes at have knivdræbt to i London fredag, var IS-kriger. Det oplyser gruppen Islamisk Stat.

Det var en kriger fra den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der fredag dræbte to personer med en kniv ved London Bridge i Storbritannien.

Det oplyser IS ifølge Reuters.

Politiet i London har tidligere meldt ud, at det var en 28-årig mand ved navn Usman Khan, som kommer fra området Staffordshire, der førte kniven under angrebet. Han blev skudt og dræbt af politiet.

Knivoverfaldet kostede derudover to personer livet, mens fem kom til skade, oplyser politiet lørdag.

Tre af de sårede er fortsat på hospitalet. En af dem blev tidligere meldt alvorligt såret, men er nu i bedring, siger den øverste chef for sygehusvæsnet NHS, Simon Stevens, ifølge BBC.

Episoden efterforskes som terrorisme af politiet.

Det søger ikke aktivt efter andre involverede i angrebet end Usman Khan.

Politiet har under efterforskningen ikke fundet nogen tegn på, at andre var involveret i forbrydelsen, siger Neil Basu, talsmand for det britiske antiterrorkorps, ifølge BBC.

Den 28-årige mand blev i 2012 kendt skyldig i lovovertrædelser med forbindelse til terrorisme. Seks år senere blev han prøveløsladt.

- Han blev prøveløsladt fra fængslet i december 2018, og nu er et af hovedelementerne i efterforskningen at finde ud af, hvordan han lykkedes med at gennemføre angrebet, sagde Neil Basu natten til lørdag.

Politiet har lørdag foretaget to ransagninger på adresser i Staffordshire og Stoke-on-Trent.

Usman Khan, der er britisk statsborger med pakistansk baggrund, blev radikaliseret efter at have studeret propaganda fra netværket al-Qaeda.

Khan var en del af en gruppe militante fra Stoke-on-Trent, som havde forbindelse til andre militante i London og Wales, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Usman Khans advokat, Vajahat Sharif, siger til den britiske avis The Guardian, at Khan flere gange bad om hjælp til at blive afradikaliseret. Der var dog ifølge advokaten ikke den store hjælp at hente.

- Tilsynet for prøveløsladte gør et godt stykke arbejde med traditionelle lovovertrædere, men de er dårlige til at håndtere ideologiske lovovertrædere, siger han.

Første gang, Usman Khan bad om hjælp, var kort efter, at han fik sin dom i 2012. Han bad senest om hjælp kort før sin prøveløsladelse.

Der bliver i The Guardians artikel ikke fremlagt dokumentation for Khans ønske om afradikalisering bortset fra advokatens udtalelser.

/ritzau/

Annonce
Den citerede artikel i The Guardian
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce