Annonce
Aabenraa

Islandsk muskelkraft skal løfte SønderjyskE

SønderjyskE's håndboldkvinder har fortsat en ambition om at skifte 1. division ud med ligaen. Nu får de islandsk forstærkning. Arkivfoto: Claus Thorsted
SønderjyskE Damehåndbold har skrevet et-årig kontakt med islandsk bagspiller. Cheftræner Olivera Kecman mangler stadig at få aftale med en stregspiller.

Aabenraa: I fredags sendte SønderjyskE-træner Olivera Kecman sine spillere på sommerferie.

Selv kan hun imidlertid ikke slappe af endnu, selv om truppen netop er blevet forstærket med den 25-årige bagspiller Helena Rut Örvarsdóttir.

Der skal stadig en underskrift på plads med en stregspiller, inden hun kan læne sig tilbage og nyde sommeren.

- Det bliver sandsynligvis også en udlænding. Efter ligaen er blevet udvidet fra 12 til 14 hold, er det blevet endnu sværere at finde danske spillere. Også selv om jeg har lidt mere økonomi at gøre med, end jeg har haft tidligere, forklarer cheftræneren, der som bekendt også er sportschef for de sønderjyske håndboldkvinder.

Annonce

Playmaker til Sverige

  • SønderjyskE's mangeårige playmaker Emma Kiellberg, der i foråret valgte at udnytte en klausul i sin kontrakt, så den blev ophævet, har fundet en ny klub.
  • Den 25-årige Kiellberg skal til Skara IF, der spiller i den bedste, svenske række. Hun har skrevet en etårig kontrakt med med mulighed for et års forlængelse.

Et godt supplement

Hun er dog sikker på, der nok skal komme en aftale i hus, og indtil da kan hun glæde sig over, at det med Helena Rut Övarsdóttir er lykkes at få en spiller til klubben med god, international erfaring. Ud over at have spillet på landsholdet har islændingen været i både fransk og norsk håndbold.

- Hun er en fantastisk fysisk stærk spiller, og vi har gennem årene haft god erfaring med islændinge, fordi deres træningskultur passer godt til vores, siger Olivera Kecman, der samtidig er sikker på, Övarsdóttir bliver et godt supplement til Leonora Demaj på venstre back:

- De er to helt forskellige typer, så det bliver fint.

Ubetinget førstevalg

Mens Olivera Kecman altså stadig er på jagt efter en stregspiller, har hun opgivet at finde en ny målmand som afløser for Claudia Rompen. Dragana Petkovska bliver i stedet det ubetingede førstevalg, og så må de øvrige målmænd, der sidste år var med i periferien af førsteholdet, hjælpe til i det omfang, det bliver nødvendigt.

SønderjyskE's nye trup tager fat på forberedelserne til den nye sæson, hvor målet atter er oprykning til ligaen, mandag den 22. juli. Første turneringskamp er fastlagt til fredag den 6. september hjemme mod Roskilde Håndbold.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce