Annonce
Varde

Islandske Mónika er glad for at spille i Varde

Kantspiller Mónika Sigurhjartardóttir, her i trøjen for sin tidligere klub KR, har siden august spillet for Varde IF. Foto: KR Reykjavík
20-årige Mónika Hlíf Sigurhjartardóttir har siden august spillet for Varde IF’s 1. divisions kvinder. Den unge islænding kom til Danmark med sin kæreste for at studere og fandt hos Varde IF en klub, der kunnen matche talentet.

Varde: På græsbanen ved Sydbank Stadion i Varde har kantspiller Mónika Hlíf Sigurhjartardóttir siden august været en del af Varde IF’s fodboldkvinder.

Den 20-årige islænding har skiftet Reykjavík-klubben KR ud med Varde IF, fordi hun i februar begyndte på sygeplejerskestudiet i Esbjerg.

- Island var blevet lidt for småt til mig, og jeg ville gerne prøve noget nyt og noget større. Og så har jeg spillet fodbold på højt plan på Island, og det ville jeg gerne fortsætte med her, siger Mónika Sigurhjartardóttir.

Annonce

Udfordret hver dag

Inden hun flyttede til Esbjerg, spillede Mónika Sigurhjartardóttir i den bedste islandske kvindefodboldrække for klubben KR.

Med sig til Danmark havde Mónika sin kæreste, der også er studerende og spiller serie 1 i Varde. Parret bor sammen i lejlighed i Esbjerg.

Mónika føler, at hun er faldet godt på plads i klubben, på studiet og i Danmark, selvom det danske sprog til tider kan være svært.

- Jeg er rigtig glad for at være kommet hertil, og vi piger hygger os så meget til træningerne. Jeg bliver udfordret hver dag både på studiet og til træning, og jeg lærer et nyt sprog samtidig.

Målene mangler

Mónika og de andre fodboldkvinder har dog mødt megen modgang på banen i denne sæson og ligger lige nu sidst i puljen. Uden point og med udsigt til en nedrykning.

Holdet har haft svært ved at lave mål, og det er ifølge Mónika Sigurhjartardóttir ikke så nemt at identificere, hvad det er, holdet mangler for igen at vinde fodboldkampe.

- Der er bare noget, vi mangler på holdet for at få det til at klikke, siger Mónika Sigurhjartardóttir.

Næste modstander for pigerne er Vejle, som med et nederlag og en uafgjort kamp ligger næstsidst i puljen.

Det er på papiret den svageste modstander Varde kan møde, og Mónika Sigurhjartardóttir håber på, at holdet endelig kan få brudt nederlagsstimen.

Kampen spilles lørdag klokken 15 i VB Parken i Vejle.

Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

53-årig mand var efterlyst

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce