Annonce
Kolding

It-firma fordobler overskuddet: Væksten kom uden for 'fødebyen'

Administrerende direktør og hovedaktionær, Carsten Sixhøi, var med til at stifte IT-virksomheden C2IT i 2003. I dag beskæftiger virksomheden over 100 medarbejdere i blandt Aarhus, København og hovedkvarteret i Kolding. Foto: C2IT

It-virksomheden C2IT, der har base i Kolding, er vokset voldsomt i Aarhus og København. Og i løbet af 2019 vil virksomheden have lige så mange ansatte i hovedstaden som i Kolding.

Kolding: Antallet af ansatte og kunder vokser i it-virksomheden C2IT, der levere hele paletten af it-ydelser. Det er særligt i Aarhus og København, at virksomheden er vokset det seneste år, og det er også her, at virksomheden gennem opkøb vil vokse i fremtiden.

Administrerende direktør og hovedaktionær Carsten Sixhøi, der står i spidsen for samlet 100 medarbejdere, tøver ikke med at beskrive 2018 som et "fantastisk år".

- For halvandet år siden var vi fem mand i Aarhus og ingen i København. Nu er vi 20 i Aarhus og 30 mand i København. Sidste år investerede vi en del begge steder, og det kostede, men i 2018 er resultatet vokset med 85 procent. Det skal vi være glade for, siger Carsten Sixhøi.

Omsætningen er steget knap 24 procent til 161 millioner kroner, og resultatet før skat er næsten fordoblet fra 7 til 13 millioner kroner, og det er væksten i afdelingerne i Aarhus og København, der trækker resultatet op.

- Vi har været gode til at tiltrække de rigtige folk. Det gælder både i forhold til at tiltrække nogle erfarne folk, og så har vi investeret i mange unge mennesker. Vi er i en branche, hvor den suverænt største begrænsning er at få de folk, vi skal bruge. Men vi synes selv, at vi gode til at få folk. Vi har fået et godt ry. Skal du kigge på en enkelt ting, der har gjort en forskel, så er det, at vi har et godt ry, siger Carsten Sixhøi.

Annonce

Kort om C2IT

IT-virksomheden C2IT har en omsætning på 161 mio. kroner og beskæftiger sig med alle former for IT. C2IT beskæftiger i dag cirka 100 medarbejdere på kontorerne i Esbjerg, Aarhus, Ballerup og hovedkvarteret i Kolding.

København vokset fortsat

Direktøren stiftede i 2003 it-virksomheden i et kontorfællesskab sammen med Benthe Andersen på Buen i Kolding, og i 2015 rundede virksomheden en omsætning på 100 millioner kroner, og siden er væksten fortsat gennem organisk vækst og opkøb.

- Når vi skal til Aarhus og København, så hænger det sammen med, at vi skal have et større marked at rekruttere fra. Der skal vi til de store byer, og vi kigger lidt på, om vi skal starte op i Aalborg. Det er de store universitet, der trækker, siger Carsten Sixhøi. Væksten de kommende år kommer altså ikke fra hovedkontoret i Kolding.

- Jeg tror, vi er lige så store i København som i Kolding i år, og på et tidspunkt kommer Aarhus med. Jeg vil tro, at vi er 50-60 stykker i København, når vi går ud af 2019, og det er stort set det samme som i Kolding. Og mon ikke vi kommer op på 30 medarbejdere i Aarhus i år, siger Carsten Sixhøi.

Kloge hoveder

Nu er udfordring at sprede den kultur, der er på basen i Kolding, til de øvrige afdelinger, og det er en udfordring.

- Det handler om at finde de rigtige mennesker til at stå i spidsen for virksomheden. Der har vi været heldige og dygtige. Men selvfølgelig er det en udfordring. Men vi har en relativ flad struktur. De dygtige medarbejdere vi får ind, har ikke brug for, at vi fortæller dem, hvad de skal lave. Du kan ikke få for eksempel en dataanalytiker, og fortælle dem, hvad de skal lave. Ligesom Steve Jobs sagde, så skal du hyre kloge folk, og så skal de fortælle dig, hvad der skal ske. Vi har plads til de dygtige folk. Og dygtige folk tiltrækker dygtige folk, siger Carsten Sixhøi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce