Annonce
Udland

Italiensk mafiaboss stukket af fra fængsel i Uruguay

Handout/Ritzau Scanpix
Efter mere end 20 år på flugt skulle en mafialeder udleveres til Italien, men nu er han flygtet igen.

En italiensk mafiaboss, der har siddet fængslet i Uruguay siden 2017, er stukket af fra fængslet i hovedstaden Montevideo.

Det oplyser Uruguays indenrigsministerium mandag.

Rocco Morabito og tre medfanger "flygtede gennem et hul i bygningens tag" søndag. De fortsatte videre til en nærliggende gård, som de plyndrede og siden forsvandt.

Morabito, der har tilnavnet "kokainkongen fra Milano", er medlem af den syditalienske mafia Ndrangheta.

Organisationen menes at være det største forbrydersyndikat i Italien og en af Europas største importører af kokain fra Sydamerika.

Den 52-årige mafialeder er i sit fravær idømt over 30 års fængsel for narkosmugling og andre grove forbrydelser.

Han var en af Italiens mest eftersøgte mafiafolk, da han for to år siden blev anholdt i Uruguay, efter at han har været på flugt i over 20 år.

Siden da har han ventet på at blive udleveret til Italien, som vil retsforfølge ham.

Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, betegner det som "foruroligende og alvorligt", at mafiabossen havde held til at stikke af fra fængslet i Uruguay.

- Jeg lover to ting: for det første at kaste lys over flugten og bede om en omgående forklaring fra regeringen i Montevideo. For det andet at vi fortsat vil jagte Morabito, hvor end han er, og sende ham i fængsel, som han har fortjent.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce