Annonce
Varde

Italiensk restaurant får sur smiley: Falsk elitesmiley, fedtede tallerkner og generel beskidt

Restauranten er kendt gennem mange år i Blåvand. Foto: Google Street View
Der er mange forhold, der skal rettes op i italiensk restaurant. Det skyldes, at begge brødre bag Acqua Blu måtte rejse til fars begravelse i Italien, oplyser restauratør.

Blåvand: Den italienske restaurant Acqua Blu i turistbyen Blåvand har fået en sur smiley for en række forhold ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen den 21. juni.

Det, der for alvor udløser den sure smiley, er, at der på indgangsdøren var en elitesmiley. Den hang der uretmæssigt, fordi der ved et tidligere tilsyn - den 2. maj - blev givet en indskærpelse for håndtering af fødevarer. En indskærpelse er en mindre glad smiley - som altså ophæver elitesmileyen.

Annonce

Bødeforlæg

Acqua Blu får foruden den sure smiley også et bødeforlæg på 5000 kroner.

Bærer præg af manglende oprydning

Men i forbindelse med det nye tilsyn bemærkede Fødevarestyrelsen, at der var en række steder i virksomheden, der var beskidt. "Virksomheden bærer præg af manglende oprydning og rengøring", skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Det blev konstateret, at en blæser i kølerum var belagt med skidt, og gulvet var beskidt. Under inventaret var der gamle madrester.

Gummilister ved kølemontre i pizzafremstillingsområdet var beskidt, opvaskeafdelingen var beskidt, og på begge døre til kølerummene var der et lag indtørret skidt. En fryser med uemballeret dessertis var også beskidt. Det samme var alle skaldespande i køkkenet.

Tallerkener, fade og skåle var beskidte eller fedtede og skal desinficeres, bemærkes det i rapporten.

Der er også kritikpunkter fra Fødevarestyrelsen, når det gælder inventar. Således er et kølerumsgulv opbrudt og rustent. Fra et andet kølerum skaller malingen.

Brødre måtte begge rejse

Restaratør Salvatore Lalicata i Acqua Blu oplyser, at han og broren, som driver Acqua Blu sammen, var ramt af sørgelige omstændigheder og måtte rejse til deres far i Italien, som er alvorligt syg. Det var ikke så godt for rengøringen, at begge brødre var væk.

- Vi har rettet op på forholdene og ser nu frem til det næste besøg, så vi kan få vores glade smiley igen, siger Salvatore Lalicata.

Brødrene har drevet restauranten i mange år uden problemer med fødevaremyndighederne, oplyser Salvatore Lalicata.

Han oplyser, at man lige nu er ved at renovere kølerummene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce