Annonce
Varde

Italiensk restaurant får sur smiley: Falsk elitesmiley, fedtede tallerkner og generel beskidt

Restauranten er kendt gennem mange år i Blåvand. Foto: Google Street View
Der er mange forhold, der skal rettes op i italiensk restaurant. Det skyldes, at begge brødre bag Acqua Blu måtte rejse til fars begravelse i Italien, oplyser restauratør.

Blåvand: Den italienske restaurant Acqua Blu i turistbyen Blåvand har fået en sur smiley for en række forhold ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen den 21. juni.

Det, der for alvor udløser den sure smiley, er, at der på indgangsdøren var en elitesmiley. Den hang der uretmæssigt, fordi der ved et tidligere tilsyn - den 2. maj - blev givet en indskærpelse for håndtering af fødevarer. En indskærpelse er en mindre glad smiley - som altså ophæver elitesmileyen.

Annonce

Bødeforlæg

Acqua Blu får foruden den sure smiley også et bødeforlæg på 5000 kroner.

Bærer præg af manglende oprydning

Men i forbindelse med det nye tilsyn bemærkede Fødevarestyrelsen, at der var en række steder i virksomheden, der var beskidt. "Virksomheden bærer præg af manglende oprydning og rengøring", skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Det blev konstateret, at en blæser i kølerum var belagt med skidt, og gulvet var beskidt. Under inventaret var der gamle madrester.

Gummilister ved kølemontre i pizzafremstillingsområdet var beskidt, opvaskeafdelingen var beskidt, og på begge døre til kølerummene var der et lag indtørret skidt. En fryser med uemballeret dessertis var også beskidt. Det samme var alle skaldespande i køkkenet.

Tallerkener, fade og skåle var beskidte eller fedtede og skal desinficeres, bemærkes det i rapporten.

Der er også kritikpunkter fra Fødevarestyrelsen, når det gælder inventar. Således er et kølerumsgulv opbrudt og rustent. Fra et andet kølerum skaller malingen.

Brødre måtte begge rejse

Restaratør Salvatore Lalicata i Acqua Blu oplyser, at han og broren, som driver Acqua Blu sammen, var ramt af sørgelige omstændigheder og måtte rejse til deres far i Italien, som er alvorligt syg. Det var ikke så godt for rengøringen, at begge brødre var væk.

- Vi har rettet op på forholdene og ser nu frem til det næste besøg, så vi kan få vores glade smiley igen, siger Salvatore Lalicata.

Brødrene har drevet restauranten i mange år uden problemer med fødevaremyndighederne, oplyser Salvatore Lalicata.

Han oplyser, at man lige nu er ved at renovere kølerummene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce