Annonce
Varde

Italiensk restaurant får sur smiley: Falsk elitesmiley, fedtede tallerkner og generel beskidt

Restauranten er kendt gennem mange år i Blåvand. Foto: Google Street View
Der er mange forhold, der skal rettes op i italiensk restaurant. Det skyldes, at begge brødre bag Acqua Blu måtte rejse til fars begravelse i Italien, oplyser restauratør.

Blåvand: Den italienske restaurant Acqua Blu i turistbyen Blåvand har fået en sur smiley for en række forhold ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen den 21. juni.

Det, der for alvor udløser den sure smiley, er, at der på indgangsdøren var en elitesmiley. Den hang der uretmæssigt, fordi der ved et tidligere tilsyn - den 2. maj - blev givet en indskærpelse for håndtering af fødevarer. En indskærpelse er en mindre glad smiley - som altså ophæver elitesmileyen.

Annonce

Bødeforlæg

Acqua Blu får foruden den sure smiley også et bødeforlæg på 5000 kroner.

Bærer præg af manglende oprydning

Men i forbindelse med det nye tilsyn bemærkede Fødevarestyrelsen, at der var en række steder i virksomheden, der var beskidt. "Virksomheden bærer præg af manglende oprydning og rengøring", skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Det blev konstateret, at en blæser i kølerum var belagt med skidt, og gulvet var beskidt. Under inventaret var der gamle madrester.

Gummilister ved kølemontre i pizzafremstillingsområdet var beskidt, opvaskeafdelingen var beskidt, og på begge døre til kølerummene var der et lag indtørret skidt. En fryser med uemballeret dessertis var også beskidt. Det samme var alle skaldespande i køkkenet.

Tallerkener, fade og skåle var beskidte eller fedtede og skal desinficeres, bemærkes det i rapporten.

Der er også kritikpunkter fra Fødevarestyrelsen, når det gælder inventar. Således er et kølerumsgulv opbrudt og rustent. Fra et andet kølerum skaller malingen.

Brødre måtte begge rejse

Restaratør Salvatore Lalicata i Acqua Blu oplyser, at han og broren, som driver Acqua Blu sammen, var ramt af sørgelige omstændigheder og måtte rejse til deres far i Italien, som er alvorligt syg. Det var ikke så godt for rengøringen, at begge brødre var væk.

- Vi har rettet op på forholdene og ser nu frem til det næste besøg, så vi kan få vores glade smiley igen, siger Salvatore Lalicata.

Brødrene har drevet restauranten i mange år uden problemer med fødevaremyndighederne, oplyser Salvatore Lalicata.

Han oplyser, at man lige nu er ved at renovere kølerummene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce