Annonce
Erhverv

Iværksætter har ligget vandret efter en tur i Løvens Hule: - Det har været nogle hårde uger

De to løver – Jesper Buch (tv) og Christian Arnstedt (th) - valgte hver at investere 25.000 kroner i Dibb Design, da virksomheden var med i DR-programmet Løvens Hule for snart tre uger siden, og de ejer nu tilsammen 25 procent af Dibb Design, der er stiftet af Roald Dibbern (midten). Privatfoto
Studiet har været på pause de seneste tre uger, efter Roald Dibbern var på tv. - Sådan er det, når du er iværksætter. Så giver du den gas, når der er behov for det, siger Roald Dibbern.

Kolding: Det har givet nogle lange arbejdsdage for Roald Dibbern, efter han for lidt mere end tre uger siden deltog i DR-programmet Løvens Hule.

To af "løverne" - Jesper Buch og Christian Arnstedt - valgte hver at investere 25.000 kroner i smykkevirksomheden og ejer nu tilsammen 25 procent af virksomheden, som de har ambitioner om kan løftes fra en hobbyvirksomhed til en "rigtig" virksomhed.

- Jeg kan godt mærke, at jeg nu har brug for et lille pusterum. Men det er også helt nyt for mig, så det skal jeg også lige lære, siger Roald Dibbern, 21 år, der selv ordner alt i Dibb Design, der sælger træsmykker skåret på en laserskærer.

Annonce

Han læser fortsat HA på Syddansk Universitet i Kolding på linjen innovation og entreprenørskneab. Men de sidste tre uger har fokus været på at sende bestillinger, et nyt bogføringssystem og besvare på kundernes spørgsmål.


Inden jeg var med i Løvens Hule, var mit fokus på udvikling og de interne ting. Efter Løvens Hulens vidste vi godt, at nu skulle fokus drejes over på salg.

Roald Dibbern, stifter af Dibb Design


- Jeg har kun læst en lille smule. Men ellers har jeg brugt tiden på virksomheden. Det har været nogle hårde uger, hvor jeg er stået op klokken 07.00 og gået i seng klokken 23.00, og der har ikke været andet på programmet end virksomheden. Sådan er det, når du er iværksætter. Så giver du den gas, når der er behov for det, siger Roald Dibbern og fortsætter:

- Jeg har holdt en lidt lang vinterferie fra studierne, hvis man kan sige det sådan. Sådan er det, når jeg er alene i virksomheden, siger Roald Dibbern.

Fokus på salg

Antallet af følgere på Instagram er vokset fra 1.300 til 5.000, og der er kommet gang i salget, efter programmet, der blev optaget i august, rullede over skærmen.

- Inden jeg var med i Løvens Hule, var mit fokus på udvikling og de interne ting. Efter Løvens Hulens vidste vi godt, at nu skulle fokus drejes over på salg. Og det megafedt at se, at folk er tilfredse med produkterne, siger Roald Dibbern.

Smykkerne bliver solgt online, og derudover har ”løverne” hjulpet med at lave en aftale med Vibholm Guld og Sølv om at sælge smykkerne i deres butikker.

- Vi håber, at der snart bliver lukket mere op for butikkerne. Vi kan mærke, at der er mange kunder, der gerne vil mærke smykkerne, inden de køber. Så det ser vi frem til. Salget er gået godt og som forventet. Vi er godt tilfredse, siger Roald Dibbern.

- Der er det fedt, at jeg har min egen laserskærer. Jeg kan superhurtigt lave noget nyt. Jeg skal ikke vente på, at tingene kommer hjem fra Kina, siger Roald Dibbern. Arkivfoto: Søren Gylling

De foreløbige er erfaringer viser, at man rammer det modne segment, og nu vil han bruge noget af tiden på at udvikle designs til den yngre gruppe.

- Der er det fedt, at jeg har min egen laserskærer. Jeg kan superhurtigt lave noget nyt. Jeg skal ikke vente på, at tingene kommer hjem fra Kina. Jeg går ud i garagen, og næste dag kan jeg se, om det sælger. Men vi vil gerne ramme de yngre, og i næste uge kommer vi også ud med halskæder, siger Roald Dibbern.

Dibb Design

Dibb Design producerer smykker skåret i genbrugstræ med en laserskærer. Virksomheden blev stiftet i februar 2020 af Roald Dibbern. Ideen til Dibb Design opstod, da Roald Dibbern ville give en personlig julegave til sin kæreste i 2018. Flere spurgte efterfølgende, hvor man kunne købe dem. Roald Dibbern designede selv en kollektion og oprettede en webshop.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Linus er så psykisk syg, at han må bo på bosted: Pludselig blev han direktør i fire selskaber

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Fulde, frysende festgæster frustreres over forsinkede taxaer: Klagebunken vokser i jagten på mindst 100 nye chauffører

Kolding For abonnenter

Anders drømmer om egen skov og udsigt til vildt fra haven: EU-tilskud skal hjælpe med at omdanne mark til vild natur

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

Tønder For abonnenter

Flere indbrud i den seneste tid: Tønder Kommune er en af de dårligste til nabohjælp

Esbjerg

Ekstra penge eller smalhals: Esbjerg Kommune skal bruge 400 ekstra millioner kroner til børn og ældre, hvis ikke sparekniven skal frem

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Erhverv

Lokalt lammekød og fantastiske fasanbryster: Godsejer har planer om stort indendørs madmarked for vejlenserne

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Slået i 95. minut: Forløsning blev til forbandelse for SønderjyskE

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev

Hverdagen vender tilbage, og der skrues op for musikken: - Vi skal bruge 950 frivillige, og dem skaffer vi

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Aabenraa

Risengrøden er i fare: Der er mangel på frivillige til årets opgaver i Julehjertebyen

Annonce