Annonce
Haderslev

Iværksætter i Sydbyen udvider med bilpleje-firma: - Jeg sad for meget på min flade!

Toke Lorenzen er født og opvokset i Sydbyen i Haderslev, og han har etableret sin virksomhed i bydelen, som han elsker på grund af mangfoldigheden af mennesker. Foto: Dorthe Rasmussen
Toke Lorenzen har succes som iværksætter. Han er vognmand for Flextrafik. På tre år er medarbejderstaben vokset til otte ansatte. Nu åbner han også et bilplejefirma på sin nye domicil på Kløvervej 85. Det skal fejres med et åbent hus arrangement lørdag den 18.juli.

HADERSLEV: Toke Lorenzen er en glad fyr med et stort hjerte, der banker for Sydbyen.

For tre år siden blev han selvstændig med flexkørsel for regionen.

Flextrafik-ordningen kan bruges af borgere, som er visiteret til hjælp til transport for eksempel, når de skal på sygehuset.

Annonce

- Vi startede med mig og min lillebror hjemme hos mig selv. Efter tre måneder kunne jeg ansætte endnu en chauffør, fortæller den 40-årige iværksætter med et smil.

I dag har han fem biler og 12 ansatte i sit firma, som i foråret rykkede fra lejede lokaler på Hirsevej til Kløvervej 85, hvor Toke har fået 750 kvadratmeter til rådighed.

Udover fem chauffører er der tre deltidsansatte, blandt andet et par kontordamer, og et par arbejdsdrenge, der kommer efter skoletid og hjælper til.

Toke har købt ejendommen på Kløvervej, der tidligere husede SD Sikring,  for at udvide med endnu en forretning - nemlig bilpleje-firmaet Caromagic.

Bilpleje og polering har altid været Tokes store passion.

Før han blev selvstændig, arbejdede han i  mange år som klargøringsmand ved forskellige bilfirmaer, og han har også været finish-mand på X-Yachts.

De første år som selvstændig har betydet mange timer bag rattet.

- Grunden til, at jeg startede Caromagic var, at jeg sad for meget ned på min flade, så jeg tænkte: Jeg skal i gang, siger Toke Lorenzen og smiler.

Socialt engagement

Udenfor er han ved at lave en ny vaskeplads.

Han glæder sig til at komme i gang med vaske,  polere og lak-forsegle biler, både og campingvogne - både for firmaer og private.

- Jeg har en aftale med nogle af bilforhandlerne i området om at gøre biler klar, og desuden vil jeg lave mine egne biler her, fortæller Toke Lorenzen.Jeg har en idé om at indrette et rum, hvor områdets unge kan komme og makke, skrue og polere på deres cykler, knallerter og den slags, fortæller Toke Lorenzen,

Toke Lorenzen


Mange af hans kammerater og forretningspartnere bor i Sydbyen.

Her har han selv boet hele sit liv.

Han kender derfor mange unge og ældre og er engageret i det sociale liv i bydelen.

- På sigt kunne jeg godt tænke mig at lave noget mere for børn og unge her i området. Der er mange teenagere, især drenge, der går og keder sig og kommer herover og spørger, om jeg mangler en arbejdsdreng. Jeg har en idé om at indrette et rum, hvor områdets  unge kan komme og makke, skrue og polere på deres cykler, knallerter og den slags, fortæller Toke Lorenzen, som selv er far til en datter på 11 år.

Annonce

Børn er velkommen

Et andet ledig rum i ejendommen har han lejet ud til en negleklinik, og han vil gerne have flere lejere på sigt.

- Da vi gik og renoverede heroppe, gik jeg og tænkte over, hvad dælen jeg skulle bruge alt den plads til. Èn ansat foreslog et børnerum, og det har været guld værd her under corona, konstaterer Toke Lorenzen.

Udenfor er der også en stor hoppeborg, hvor de ansattes børn kan boltre sig, når de ikke kan komme  i skole eller pasning.

I anledning af, at Toke Lorenzen har overtaget bygningen på Kløvervej 85 og udvider med et bilplejecenter inviterer han til åbent hus lørdag den 18. juli fra klokken 11 til-16.

Alle er velkommen til en øl, vand, og der vil også være helstegt pattegris og pølser mellem klokken 13 og 16.

Der vil være noget for både børn og voksne: Amerikanerbiler, en Ferrari og en tre-hjulet motorcykel, så der vil være mulighed for at få en lille køretur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Vejen

Tre storke spottet i Rødding

Annonce