Annonce
Billund

Iværksætter-kvinder efterlyser lokaler i Billund

Maria Gustavsson efterlyser lokaler til kreative virksomheder i Billund Kommune - og mere hjælp til at sat fut i sin forretningside. Hun mener, at kommunen hurtigt vil kunne tjene sine penge ind igen.Foto: Martin Ravn

Billund ville være et fantastisk sted til spirende virksomheder, hvis der var lokaler, lyder det fra Maria Gustavsson og Sheridan Meadows, der har været godt gang i en international virksomhed i de seneste to år.

Billund: I Billund er der ikke ret mange kontormuligheder - faktisk er de svære at finde især til kreative virksomheder ifølge to iværksætterkvinder, designeren Maria Gustavsson og sælger Sheridan Meadows, der kommer fra henholdsvis Sverige og Australien. I de seneste to år har de arbejdet på designvirksomheden, Swedish Ninja, som har kontor i Spinderihallerne i Vejle - og netop sådan et sted efterlyser de i Billund. Og Maria Gustavsson forsikrer, at kommunen hurtigt vil tjene deres penge ind igen.

- Billund er faktisk et rigtig godt sted for folk, der stifter virksomhed. Her er et miks af danske og internationale mennesker, mange er veluddannede og har arbejdet mange forskellige steder, lyder det fra de to, der ikke ville tøve med at flytte til Billund - hvis det rigtige kontor til den rigtige pris dukkede op.

Annonce

Vil være lokale

- Det ville være nemmere for os, og vi har ingen planer om at flytte herfra. Vores mænd har gode jobs på Lego, og her er trygt og godt for vores børn. Det ville ikke give mening at flytte, siger Sheridan Meadows, der ved, at der i det internationale miljø er mange medfølgende ægtefæller, der går rundt med en god forretningsidé.

At de to har fundet hinanden betyder, at Swedish Ninja har taget nogle store skridt ud i verden, og planen er, at virksomheden om fem år har 15 ansatte. Måske i Billund.

Hans Peter Folmann, direktør for Billund ErhvervsFremme er bevidst om, at der er et uforløst potentiale i Billund.

- Der ligger en stor gave i, at vi har den internationale skole og flere store virksomheder - der vil komme folk til med gode ideer, siger Hans Peter Folmann, der hele tiden har holdt på, at Billund skal have sit eget iværksætterhus - og han arbejder på sagen.

- Man kan altid være bagklog i forhold til, om man skulle have gjort mere tidligere, men vi er også en lille kommune, der bliver nødt til at agere fornuftigt og disponere midlerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce