Annonce
Sønderborg

Prisregn til iværksættere på Det Blå Gymnasium

Foto: Kim Holm
Tre priser uddelt torsdag aften.

Sønderborg: Torsdag aften havde Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Iværksætter Service inviteret til 'Årets Business Event 2019' på Det Blå Gymnasium.

Her havde havde 250 iværksættere m.m. sat hinanden stævne til en aften, hvor der var fokus på vækst og iværksætteri.

Arrangementet holdes en gang om året, og i år var det femte gang.

Udover foredrag og networking blev der uddelt tre priser: Sønderborg Kometpris, Sønderborg Iværksætterpris og Sønderborg Vækstpris.

Årets priser gik til:

SwipBox, Sønderborg Komet Pris.

Better Energy Solutions, Sønderborg Vækstpris.

Farmers Window (Philip Staib), Sønderborg Iværksætterpris.

Kometprisen tildeles en yngre virksomhed der med afsæt i FN's verdensmål og et skalerbart forretningskoncept der viser en exceptionel vækst.

Vækstprisen uddeles til en virksomhed som, baseret på EY-analyse af offentligt tilgængelige regnskaber, har haft en stor vækst. Iværksætteprisen tildeles iværksættere med en stærk, innovativ og bæredygtig forretningsidé, der kan bidrage til vækst og arbejdspladser i Sønderborg Kommune.

Derudover blev en række virksomheder, hædret med danske og udenlandske priser og Awards i 2019, fejret

Annonce
Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce