Annonce
Erhverv

Iværksættere med den bedste idé kan score 75.000 kroner

Direktør i Business Kolding, Morten Bjørn Hansen (th), og filialdirektør i Fynske Bank, Morten Skov, er gået sammen om at udvikle en iværksætterkonkurrence, hvor hovedpræmien er 75.000 kroner for den bedste idé. Foto: Fynske Bank
Med en donation fra Fonden for Fynske Bank i ryggen præsenterer Fynske Bank og Business Kolding en ny iværksætterkonkurrence i Kolding, hvor hovedpræmien er 75.000 kroner til den bedste forretningsidé.
Annonce

Kolding: Syv ugers intensiv udvikling af forretningen og chancen for at få del i en præmiesum på 100.000 kroner venter, når ny iværksætterkonkurrence i Kolding ser dagens lys i 2021.

Det er Business Kolding, der sammen med Fynske Bank har taget initiativ til konkurrencen, der henvender sig til iværksættere, der har taget de første skridt.

- Jeg ser det som et slags laboratorium, hvor man tidligt i processen kan få hjælp til at udvikle en forretning. Du får noget hjælp og sparring fra erfarne erhvervsfolk, og så er der konkurrenceelementet, der forhåbentlig gør, at hvis man vinder, så kan man komme videre med ideen, siger Morten Skov, der er filialdirektør i Fynske Bank i Kolding.

- Vi håber da, at præmien på 75.000 kroner betyder, at der er nogen, der vil give det en ordentlig skalle, siger Morten Skov.

Det er første sted, hvor banken går ind den type konkurrence, og man håber at kunne gentage det i Kolding næste år, og måske også brede det ud til andre steder, hvor banken driver forretning.

Annonce

Skub til udvikling

Det nye initiativ skal være med til at løfte iværksætteriet i regionen, lyder det fra Business Kolding, der tidligere har arbejdet med nogle lignende projekter og iværksættercamps, men det er første gang, at der er en stor præmie til den bedste idé.

- I Kolding har vi en ambition om at kunne konkurrere med de stærkeste iværksætterbyer i Danmark. Derfor skal vi kunne tiltrække og fastholde nye virksomheder. Vi ser samarbejdet med Fynske Bank om Fynske Bank Startup Lab som en mulighed for at sætte endnu mere skub i ambitionen. Vi glæder os til at komme i gang, udtaler Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding.

Forløbet gennemføres over syv uger og består af en række workshops. Imellem workshops tilbydes deltagerne sparring med professionelle mentorer, og initiativet afsluttes med en finaledag, hvor en jury af erhvervsfolk udvælger de to bedste koncepter. Hovedpræmien er på 75.000 kroner og andenpræmien er på 25.000 kroner. Den samlede donation fra Fonden for Fynske Bank er på 200.000 kroner.

Annonce

Flere kompetencer

Iværksætteriet har et stærkt udgangspunkt i Kolding,  der har flere end 10.000 studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, lyder det fra filialdirektøren, der håber at se mange talenter, der er gået sammen om at udvikle et forretningskoncept.

- Tit oplever vi, at dem som lykkes, det er er dem, der går sammen med andre. Det er sjældent, at du besidder alle kompetencer selv. Det bedste er, hvis du kan sammensætte holdet med de rigtige typer og kompetencer. Det giver som regel det bedste resultat, men der vil da også være soloryttere, og respekt for dem, siger filialdirektør Morten Skov.

Konkurrencen

Business Kolding åbner for ansøgninger til Fynske Bank Startup Lab primo marts 2021. Særligt iværksættere inden for grøn omstilling og digitalisering vil blive prioriteret. Forløbet forventes gennemført i april – maj 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce