Annonce
Speedway

Iversen og holdkammeraterne strøg op på andenpladsen

Esbjergs Niels-Kristian Iversen blev topscorer i onsdagens hjemmematch mod Grindsted med 16 point. På lørdag skal han ud at køre endnu hurtigere, når det gælder grandprixet i polske Wroclaw. Foto: Chris U. Pedersen
Esbjerg Vikings er toer i ligaen efter onsdagens sikre hjemmesejr på 48-38 over bundholdet Grindsted, der dog lige havde en 15-årig knægt med på holdet, som gav Niels-Kristian Iversen baghjul i et af heatene.
Annonce

SPEEDWAY: Det lignede endnu en øretæve af de helt store, da Grindsted onsdag aften havde kørt fem heats på Granly Speedway Arena i udematchen mod formstærke Esbjerg Vikings.

Værterne førte på det tidspunkt med hele 23-7. Trumfkortene Niels-Kristian Iversen og Bjarne Pedersen havde sammen med Luke Becker leveret varen, mens Grindsted igen hang slemt i bremsen, hvor navnlig den tidligere grandprix-kører Hans Andersen var ualmindelig rusten efter en længere skadespause.

Men da det så allermest sort ud for Grindsted, begyndte der så sandelig at ske ting og sager. Australske Jaimon Ledsey blev kastet ind som joker, og vandt sit heat og høstede på den facon seks point. Samtidig begyndte 15-årige Marcus Birkemose i den grad også at røre på sig - og pludselig begyndte udeholdet at kravle tættere og tættere på.

Og pludselig var Esbjerg blot foran med 33-30, hvor publikum havde været vidner til en mindre sensation, da Birkemose gik uimponeret til værks og vandt et heat over Niels-Kristian Iversen.

- Det er det vildeste. Det er en fantastisk følelse, men jeg må da sige, at jeg var noget nervøs, da han var lige bagved. Heldigvis holdt jeg samtlige fire omgange, jublede Marcus Birkemose, der helt fortjent blev kåret som matchens bedste fighter.

Esbjerg trak dog fra til sidst i matchen og endte med at vinde med ti point.

- Det var, hvad vi gik efter, så det er okay, konstaterede holdleder Tom Paarup Madsen efter sejren.

Helt tilfreds var han dog ikke.

- Nej, jeg synes, at vi måske næsten kommer for godt fra start. Det hele bliver lidt for mageligt, og så er der et par af vores kørere, som ikke gør det godt nok. Og det er min opgave at se på det de næste dage. Vi er langt henne på sæsonen, så det er nu, at vi skal stå så stærkt som overhovedet muligt.

Holsted er på førstepladsen

Nicki Pedersen og holdkammeraterne fra Holsted er fortsat på en sikker førsteplads i ligaen med 17 point. Esbjerg følger efter med 12 point, mens de forsvarende mestre fra Region Varde og Slangerup begge har 11 point. Alle holdene har to matcher tilbage i grundserien, hvorfra de to bedst placerede er sikker på en plads i den afsluttende superfinale.

Onsdag den 7. august fortsætter ligaen med et par yderst interessante topopgør. Holsted tager imod Region Varde, mens Esbjerg skal til Slangerup.

Annonce

En fair chance

Esbjerg er nu på andenpladsen i ligaen med en fair chance for at snuppe den ene af de to finalebilletter, og Tom Paarup Madsen vil sætte pris på direkte kvalifikation til superfinalen.

- Jeg er sikker på, at vores match i Slangerup om en uge kommer til at afgøre det hele. Får vi noget med hjem, tror jeg, at vi vil være i stand til at holde fast i andenpladsen. Vi skal jo huske på, at ligaens fire tophold skal mødes på kryds og tværs i de sidste runder, så det bliver virkelig nervepirrende.

Esbjergs point blev scoret af Niels Kristian Iversen 16, Bjarne Pedersen 11, Jonas Jeppesen 10, Luke Becker 8, Jonas Knudsen 3, mens Grindsteds point blev lavet af Jaimon Ledsey 18, Marcus Birkemose 15, Hans Andersen 4, Kasper Andersen 2, Nikolaj Busk Jakobsen 0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce