Annoncørbetalt indhold

IVS til ApS - sådan omregistrerer du din virksomhed

Annonce

Dette indhold er sponsoreret

I 2019 besluttede politikerne på Christiansborg at afskaffe IVS - iværksætterselskabet - som selskabsform. Det betyder, at alle de IVS selskaber skal omregistreres til et ApS - altså et anpartsselskab. Men der kan være mange tanker, spørgsmål og udfordringer forbundet med omdannelse af IVS til ApS, og derfor har vi i denne artikel samlet de vigtigste ting, som du bør vide og have styr på, når du skal i gang med at omdanne dit IVS-selskab til en ApS-virksomhed.

Afskaffelen af IVS som selskabsform

Folketinget valgte at udfase IVS som virksomhedsform, da netop denne type selskab har medført en høj risiko for svig med skatte og afgifter. Derfor har man fra politisk side valgt at udfase denne virksomhedsform, hvorfor alle iværksætterselskaber inden d. 15. April 2021 skal være omregistreret til anpartsselskaber. Hvis dette ikke bliver gjort af virksomheden selv inden denne deadline, kan man risikere, at virksomheden bliver sendt til tvangsopløsning.

Dette skal der være styr på, når du omdanner til ApS

Når en virksomhed skal skifte selskabsform - uanset om det er “frivilligt” eller på grund af en lovændring, kræver det altid en vis portion juridisk og regnskabsmæssigt arbejde. Først og fremmest skal man lave en fuld revision af periodebalancen fra den senest indleverede årsrapport. Denne skal f.eks. kunne fremvise, at du - og din virksomhed - har de 40.000 kr til rådighed, som det koster at stifte et anpartsselskab. Der er desuden brug for en erklæring, som kun lan laves af en statsautoriseret revisor, ligesom man skal opdatere selskabets vedtægter ved en generalforsamling. Alle dissse ting kan være svære eller måske ligefrem uoverskuelige at stå med selv, hvorfor mange selskaber vælger at rådføre sig med en ekspert på området, som f.eks. Dinero, der tilbyder en samlet pakke med hjælp til alt det, det indebærer at omdanne en virksomhed fra IVS til ApS.

Forskellen på IVS og ApS

IVS betyder iværksætterselskab og er en virksomhedsform, som var forholdsvist nem at starte op, da den har begrænset hæftelse og lav startkapital. I et iværksætterselskab hæfter man ikke personligt for virksomhedens økonomiske forpligtelser. Man hæfter nemlig kun for den indskudte kapital - som er maksimalt 49.999 kr.

Et iværksætterselskab og et anpartsselskab minder rent faktisk meget om hinanden, fordi begge selskabsformer har begrænset hæftelse. For et IVS gæder det desuden, at 25 % af overskuddet i virksomheden skal spares op til egenkapital. Dette gælder ikke for et ApS. Fordi de to selskabsformer minder så meget om hinanden, giver det god mening, at alle IVS-selskaber skal omdannes til ApS.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.