Annonce
112

Jævnaldrende piger bag overfald på 13-årig

Politiet har endnu ikke afhørt de tre piger, der angiveligt stod bag overfaldet på en 13-årig pige søndag eftermiddag. Arkivfoto: JV
Det var jævnaldrende piger, der søndag lokkede en 13-årig pige i baghold og overfaldt hende i en tunnel ved Askekrattet. Pigen blev fundet og hjulpet af en pensionist.

Esbjerg: De tre piger, der søndag eftermiddag overfaldt en 13-årig pige i en tunnel ved Askekrattet, er blevet identificeret, men politiet havde tirsdag ved middagstid endnu ikke afhørt dem.

- Pigen selv fortalte, at hun vidste, hvem de var, og hun har navngivet dem. Pigen mener at vide, at to af dem går en klasse under hende, og den sidste pige har tidligere gået på samme skole som den 13-årige pige selv, fortæller Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Han oplyser desuden, at politiet har fået en anonym henvendelse. Den kilde har bekræftet, at en af de piger, som offeret har navngivet, er blandt gerningsmændene til overfaldet.

- Nærbetjenten i Kvaglund arbejder med sagen, og vi skal have afhørt de tre piger, der er blevet udpeget, siger Henrik Berg.

Annonce

Fundet af pensionist

Episoden fandt sted søndag klokken 17.16, da den 13-årige pige fra lokalområdet blev kontaktet af en anden pige. Hun spurgte, om de skulle følges ad, og pigen førte den 13-årige til en tunnel ved Askelunden.

Her ventede to andre piger, og den 13-årige blev væltet omkuld og sparket og slået af de tre andre piger.

- Pigen blev efter overfaldet fundet grædende omkring Birkelunden af en kvindelig pensionist, der kørte pigen hjem, og pigens mor kontaktede politiet. Selv om vi mener at vide, hvem der står bag overfaldet, vil vi stadig meget gerne høre fra folk, der kan have overværet episoden, det vil være til stor hjælp for os, siger Henrik Berg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce