Annonce
112

Jævnaldrende piger bag overfald på 13-årig

Politiet har endnu ikke afhørt de tre piger, der angiveligt stod bag overfaldet på en 13-årig pige søndag eftermiddag. Arkivfoto: JV
Det var jævnaldrende piger, der søndag lokkede en 13-årig pige i baghold og overfaldt hende i en tunnel ved Askekrattet. Pigen blev fundet og hjulpet af en pensionist.

Esbjerg: De tre piger, der søndag eftermiddag overfaldt en 13-årig pige i en tunnel ved Askekrattet, er blevet identificeret, men politiet havde tirsdag ved middagstid endnu ikke afhørt dem.

- Pigen selv fortalte, at hun vidste, hvem de var, og hun har navngivet dem. Pigen mener at vide, at to af dem går en klasse under hende, og den sidste pige har tidligere gået på samme skole som den 13-årige pige selv, fortæller Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Han oplyser desuden, at politiet har fået en anonym henvendelse. Den kilde har bekræftet, at en af de piger, som offeret har navngivet, er blandt gerningsmændene til overfaldet.

- Nærbetjenten i Kvaglund arbejder med sagen, og vi skal have afhørt de tre piger, der er blevet udpeget, siger Henrik Berg.

Annonce

Fundet af pensionist

Episoden fandt sted søndag klokken 17.16, da den 13-årige pige fra lokalområdet blev kontaktet af en anden pige. Hun spurgte, om de skulle følges ad, og pigen førte den 13-årige til en tunnel ved Askelunden.

Her ventede to andre piger, og den 13-årige blev væltet omkuld og sparket og slået af de tre andre piger.

- Pigen blev efter overfaldet fundet grædende omkring Birkelunden af en kvindelig pensionist, der kørte pigen hjem, og pigens mor kontaktede politiet. Selv om vi mener at vide, hvem der står bag overfaldet, vil vi stadig meget gerne høre fra folk, der kan have overværet episoden, det vil være til stor hjælp for os, siger Henrik Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce