Annonce
Debat

Jødernes skyld

Læserbrev: Med afsæt i en nylig landsretsdom over et somalisk forældrepar, der har ladet deres to døtre omskære under et udlandsophold, undrer Peter Orry sig over (JV-leder 19.10.), at det er forbudt at omskære piger, men tilladt at omskære drenge. Orrys forklaring er, at drengeomskæring ikke kun praktiseres af muslimer, men også af jøder. Jødernes angivelige store politiske indflydelse og politikernes overdrevne hensyn til jøderne efter Holocaust, skulle derfor være årsagen til, at omskæring af drenge fortsat er lovligt i Danmark.

Det er naturligvis en helt udokumenteret konspirationsteori, grænsende til antijødisk propaganda. I så fald skulle det også være jødernes skyld, at det heller ikke er forbudt i resten af verdens knap 200 lande. Ligesom at det er jødernes skyld, at både FN's Menneskerettighedsråd og OSCE tager afstand fra et forbud i Danmark.

Årsagen er snarere, at der er stor forskel på konsekvenserne af pige- og drengeomskæring. Det er veldokumenteret, at omskæring af piger ofte resulterer i meget svære langtidskomplikationer, herunder smerter ved samleje, gentagne infektioner og fødselskomplikationer. Derimod anses drengeomskæring, der modsat pigeomskæring også benyttes som rutinebehandling af særlige lidelser, for at være et ukompliceret indgreb, og hverken Sundhedsstyrelsen eller Lægeforeningen anser, at det skulle resultere i alvorlige komplikationer eller anbefaler et forbud.

Før forbuddet mod pigeomskæring blev en realitet, var man i de relevante miljøer bekendt med problemerne ved pigeomskæring. Man bød derfor et forbud velkommen, da det understøttede en bevægelse, der allerede var i gang. Modsat er der ingen repræsentanter fra de muslimske og jødiske miljøer, som kan se pointen i et forbud mod drengeomskæring. Tværtimod!

Og hvordan med Danmarks renomme som foregangsland for frihed, tolerance og beskyttelse af mindretal? Omskæring af drenge er lovligt i alle lande, og praktiseres overalt. Ingen lande finder det så problematisk, at det bør forbydes. Et forbud i Danmark vil udelukkende ramme etniske mindretal og ligne et overgreb vendt mod dem. Det er selvfølgelig ikke det erklærede mål, men det vil afgjort svække Danmark betydeligt, når vi kritiserer andre landes mere eller mindre sofistikerede overgreb mod etniske, sexuelle, religiøse eller andre mindretal. Jeg synes, at det vil være svært at anholde andres landes overgreb mod f.eks. homoseksuelle eller kristne minoriteter, hvis vi samtidig laver forbud vendt specifikt mod herboende mindretal, uden tungtvejende medicinske grunde.

Næh, Orry, det er ikke en magtfuld jødisk lobbys eller holocaust-spøgelsets skyld, at der ikke er et forbud mod drengeomskæring. Det er nok fordi, der er så mange andre gode grunde til ikke at indføre et forbud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce