Annonce
Vejen

Jørgen Thøgersen: Fræhr blev 'rundere' med årene

Jørgen Thøgersen ser det som et realistisk scenarie, at Socialdemokratiet bliver største parti lokalt ved kommunalvalget næste år, og indtil andet måtte blive en realitet på valgnatten, griber han målrettet ud efter borgmesterkæden. Arkivfoto: Søren Gylling
Socialdemokratiets borgmesterkandidat deler generøst ros ud til den snart forhenværende kollega på posten - og tror selv på at komme i spil næste år.
Annonce

Vejen Kommune: Ligesom resten af kollegaerne har lokaloppositions leder i Vejen Byråd Jørgen Thøgersen afventet dagens melding fra Egon Fræhr, og at borgmesteren vælger at sige tak efter denne periode, kommer ikke bag på ham.

- Når man nærmer sig de 70 år, kunne det være et naturligt tidspunkt at stoppe, så det er ikke sådan, at jeg er chokeret over hans beslutning, siger Socialdemokratiets borgmesterkandidat.

For Jørgen Thøgersen er det ekstra specielt, da han og Egon Fræhr har en lang fortid sammen i kommunalpolitik. Faktisk var socialdemokraten - som den eneste i det nuværende byråd - med til at sætte Venstremanden i borgmesterstolen, da de begge i sin tid var valgt ind i den gamle Brørup Kommune.

Annonce

Konstruktivt samarbejde

Som også Frank Schmidt-Hansen peger på i dagens JV-spalter, så opfatter S-politikeren Egon Fræhr som en borgmester med evnen til at arbejde på tværs af byrådets partier.

- Han har altid forstået at fordele posterne, så det afspejler partiernes stemmeandel, og det tror jeg er ualmindelig klogt, hvis man vil have et godt samarbejde, siger han og tilføjer:


Han har altid forstået at fordele posterne, så det afspejler partiernes stemmeandel, og det tror jeg er ualmindelig klogt, hvis man vil have et godt samarbejde.

Jørgen Thøgersen, spidskandidat for Socialdemokratiet


- Det er også lykkedes at få de 'tællende' partier med i budgetterne, og jeg husker kun én gang, at vi har stået udenfor i min tid, så det har han gjort godt.

Ifølge Jørgen Thøgersen kendetegner det også Vejen-borgmesteren, at han blev 'rundere' med årene.

- Jeg tror på, at de ideologiske emner bliver færre, des flere år man sidder i kommunalpolitik. For i den sidste ende drejer det sig om at gøre det bedst muligt for borgerne, og i de 10 år, hvor jeg har været spidskandidat, synes jeg, vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde.

Annonce

Vil overgå rekordvalg

Trods rosen har S-politikeren naturligvis et ønske om magtskifte efter næste valg og henviser til, at seneste kommunalvalg var det bedste, Socialdemokratiet har opnået i den nuværende Vejen Kommune.

- Det skulle vi gerne overgå til næste valg. Jeg tror, det bliver endnu mere interessant denne gang, hvor der skal findes en ny borgmester, plus at de landspolitiske tendenser kan være med til at gøre valget yderligere spændende, siger han med henvisning til Socialdemokratiets pt høje meningsmålinger.

Troen på et magtskifte er således til stede, og Jørgen Thøgersen lader til at holde døren åben for utraditionelle konstellationer på valgnatten.

- Det er min opfattelse, at folk har tillid til den måde, jeg forvalter de mandater på, som jeg sættes i spidsen for, så det kan måske tale til min fordel, hvis der skulle ske noget rundt om blokkene, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce