Annonce
Vejen

Jørgen Thøgersen har sagt sit job op: Nu jagter han borgmesterkæden på fuld tid

Borgmesterkandidaten Jørgen Thøgersen fra Socialdemokratiet har delt hjemmekontor med hustruen Conny Schwartz under covid-19 på privaten i Brørup. Nu går han all-inn i kampen om borgmesterposten i Vejen Kommune og bliver politiker på fuldtid. Jobbet i Esbjerg Kommune blev opsagt, og sidste arbejdsdag var 30. juni. Foto: Jacob Schultz
30. juni var sidste arbejdsdag på Jobcentret i Esbjerg. Jørgen Thøgersen fra Brørup satser alt til kommunalvalget, for man kan ikke være borgmester på halv tid.

Brørup: Han havde sidste arbejdsdag som jobkonsulent på Jobcentret i Esbjerg kommune 30. juni. Socialdemokratiets borgmesterkandidat Jørgen Thøgersen går all-in i kampen om borgmesterposten i Vejen Kommune, for man kan ikke være borgmester på halv tid.

- I øjeblikket bruger jeg vel 37 timer om ugen på politisk arbejde, og jeg tænker, at en borgmester ikke har færre arbejdstimer. Han eller hun står jo i princippet til rådighed 24 timer i døgnet, siger Jørgen Thøgersen i privaten i Brørup, hvor der er en beroligende udsigt over søen i Søparken.


Annonce

I øjeblikket bruger jeg vel 37 timer om ugen på politisk arbejde, og jeg tænker, at en borgmester ikke har færre arbejdstimer.

Jørgen Thøgersen (S), borgmesterkandidat


Socialdemokratiet har aldrig siddet ved bordenden i Vejen Kommune og de fire kommuner, der blev slået sammen til storkommunen med kommunalreformen. Men chancen har næppe været større efter et historisk godt valg med otte mandater sidste gang, som siden også er blevet tilført positiv landspolitisk medvind.

- Jeg fylder 60 år til februar, så det ligger ligesom i kortene, at det er sidste skud i bøssen, og efter valgaftenen vil jeg gerne kunne se mig selv i øjnene og sige, at jeg prøvede og gjorde alt, hvad jeg kunne, siger Jørgen Thøgersen.


Jeg fylder 60 år til februar, så det ligger ligesom i kortene, at det er sidste skud i bøssen, og efter valgaftenen vil jeg gerne kunne se mig selv i øjnene og sige, at jeg prøvede og gjorde alt, hvad jeg kunne.

Jørgen Thøgersen (S)


Død i 40 minutter

Han siger dermed farvel til en fast indtægt fra 30 timers-jobbet i Esbjerg, men formanden for Udvalget for sundhed, kultur og fritid kommer ikke til at lide nød - borgmester eller ej.

- Formandsposten i udvalget svarer vel til en femtedel borgmesterløn, og så følger der en masse bestyrelsesposter med, oplyser Jørgen Thøgersen, der gennem hele sin levetid har været vant til lange arbejdsuger, men heller ikke ønsker at brænde ud før tid.

Derfor satte det også gang i tankerne, da hustruen Conni Schwartz, der også sidder i et lederjob i Jobcentret, i 2019 pludselig faldt om i Vejen Idrætscenter med hjertestop og klinisk var død i 40 minutter.

- Hun lå fire uger i coma, gennemgik genoptræning i Hammel og er i dag tilbage i sit lederjob og fungerer normalt, fortæller Jørgen Thøgersen, der også har delt hjemmekontor med fruen under covid-19.

Annonce

Brørup sidder på posten

Borgmesterkæden i Vejen efter kommunesammenlægningen har kun været båret af en Brørup-borger - nemlig venstremanden Egon Fræhr. Så mange stemmer sættes fri på Jørgen Thøgersens hjemmebane til valget.

- Jeg var faktisk med til at sætte Egon Fræhr i borgmesterstolen i den gamle Brørup Kommune, smiler Jørgen Thøgersen og håber, at Brørup-traditionen holdes i hævd i november.


Jeg var faktisk med til at sætte Egon Fræhr i borgmesterstolen i den gamle Brørup Kommune.

Jørgen Thøgersen (S), borgmesterkandidat


Politisk karriere

2002 - 2006: Medlem af Brørup Byråd
Siden 2010: Medlem af Vejen Byråd

Politiske udvalg:
Økonomiudvalget, formand for Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Politiske tillidshverv:
Folkeoplysningsudvalget.
PKAs bestyrelse.
Formand for Skatteankenævnet  i Syd- og Vestjylland.
Handicaprådet.
Bestyrelsen for AFRN I/S og Dansk Affald A/S.
Bestyrelsen for Deponi Syd.
Bestyrelsen for Brørup Fjernvarme.
Bestyrelsen for Vejen Kunstmuseum.
Bestyrelsen for Vejen Idrætscenter.
Bestyrelsen for Brørup Hallerne.
Ungdomsskolebestyrelsen.
Politisk følgegruppe - Bosætning og oplevelser.

Annonce
Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

34-årig måtte undvige og endte i autoværnet: Modkørende kørte direkte mod ham i forkert vejbane

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce