Annonce
Sport

Jørgensen lyner to gange for Feyenoord

Piroschka Van De Wouw/Reuters
Med to mål i 3-1-sejr over Heerenveen fordoblede Nicolai Jørgensen sin målhøst i den hollandske liga.

Nicolai Jørgensen scorede lørdag to gange for Feyenoord i en hjemmesejr på 3-1 over Heerenveen i Æresdivisionen.

Angriberen, der tidligere på ugen fyldte 29 år, slog til før pausen med højrefoden og hovedet.

Efter at angrebsmakkeren Luis Sinisterra havde bragt Feyenoord foran med 1-0, overtog danskeren scenen.

Godt et kvarter inde i kampen fik Jørgensen en Heerenveen-forsvarer til at famle rundt på fødderne, inden han sparkede bolden forbi en anden forsvarer og i mål til 2-0 ude ved stolpen.

Ti minutter senere brugte han kroppen til at holde en Heerenveen-spiller på afstand i forbindelse med et hjørnespark. Stående på jorden headede Nicolai Jørgensen hjemmeholdet på 3-0.

De mere end 40.000 tilskuere på De Kuip fik dermed set et par glimt af den målnæse, der i 2016/17-sæsonen gjorde danskeren til ligatopscorer i Holland med 21 mål.

Med lørdagens to scoringer er han nu oppe på fire sæsonscoringer for Feyenoord, der er placeret på en fjerdeplads i tabellen - ti point bag Ajax Amsterdam på førstepladsen.

Efter pausen fik gæsterne fra Heerenveen pyntet på resultatet med et mål til 3-1.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce