Annonce
Sydjylland

Jørn Dohrmann stopper i politik: Kritiserer DF-ledelsen

Jørn Dohrmann, medlem Europa-Parlamentet for DF, stopper i politik, efter at DF har besluttet at opstille EU-kandidater på en partliste. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
EU-parlamentariker Jørn Dohrmann (DF) har besluttet at stoppe i politik. Derfor er han heller ikke blandt Dansk Folkepartis ti opstillede til det kommende EU-valg. Han kritiserer DF-ledelsens beslutning om ikke at lave sideordnet opstilling til EU-valget.

Politik: Det lokale Europaparlamentsmedlem Jørn Dohrmann (DF) stopper i politik. Det bekræfter han over for JydskeVestkysten. Derfor er han heller ikke blandt Dansk Folkepartis ti opstillede kandidater til EU-valget 26. maj.

- Jeg har været i politik i 18 år og er lige blevet 50. Skal jeg noget andet, skal jeg hverken stille op til det ene eller det andet, siger han.

Den lokale DF-profil fra Vamdrup ved Kolding har siden 2014 været medlem af EU-parlamentet. Forinden var han i 13 år både folketings- og byrådsmedlem. Han forklarer, at han for flere måneder siden fortalte sin familie om, at han ikke ville genopstille til EU-valget. For ni måneder siden opsagde han blandt andet sin lejlighed i Bruxelles.

Han afviser, at hans farvel til politik hænger sammen med den straffesag, han står over for, hvor de danske myndigheder ønsker at rejse en sag mod Dohrmann for tre forskellige overtrædelser af straffeloven. Overtrædelserne skal være sket, da Dohrmann i 2017 med magt tog et kamera fra en tv-fotograf, som måtte have politiets hjælp til at få kameraet igen. 26. marts valgte EU at ophæve Dohrmanns immunitet, og dermed er vejen banet for en straffesag. Anklagemyndigheden vil rejse tiltale for hærværk, ulovlig tvang og brugstyveri.

- Der er lagt op til en bøde i straffesagen. De fleste har fået en fartbøde. Det er jo ikke en voldssag. Jeg kender andre i Folketingsgruppen, der har fået færdselsbøde og andre bøder, så det er ikke det, der betyder det store, siger han.

Annonce

Jørn Dohrmann

Jørn Dohrmann er født 9. januar 1969 i Kolding.

Han er gift med Claudia Wolf, og sammen har parret børnene Tobias og Alina.

Familien bor ved Vamdrup, Kolding Kommune.

Han er uddannet mekaniker.

Fra 2001 til 2014 var han først medlem af Vamdrup Byråd for Dansk Folkeparti, dernæst genvalgt efter kommunesammenlægningen til Kolding Byråd. I samme periode medlem af Folketinget.

I 2014 blev han valgt til EU-parlamentet. Han genopstiller ikke i 2019.

Han blev Ridder af Dannebrog i 2012.

Kritiserer opstilling

Den helt afgørende årsag til, at han har valgt at stoppe i politik er derimod, at DF-ledelsen har besluttet at stille EU-kandidaterne op på en såkaldt partiliste frem for sideordnet opstilling.

Ved en opstilling som partliste er det partierne, der har afgørende betydning for, hvem der bliver valgt ind, idet partistemmer først uddeles til de øverst opstillede på partiets opstillingsliste. Ved sideordnet opstilling er det kandidater, der får flest personlige stemmer, som bliver valgt ind. Det var blandt andet på grund af sideordnet opstilling, at han blev valgt ind ved sidste EU-valg, fortæller Dohrmann. Han blev valgt som en af DF's fire EU-medlemmer, selvom han lå nummer seks på opstillingslisten. Han kalder besltutningen om at stille op som partliste for udemokratisk.

- Jeg vil ikke stille op på en partliste. Jeg synes, borgerne skal have et reelt valg. Så en partliste er ikke noget, jeg hilser velkomment. Jeg ser det som ligestilling. Hvis du eksempelvis vil stemme på kvinde, skal stemmerne også gå til en kvinde, siger han.

Uvis fremtid

Jørn Dohrmann ved endnu ikke, hvad fremtiden byder, når den politiske karriere er forbi.

- Det har jeg ikke besluttet endnu, så det kan jeg ikke svare på. Jeg tager det stille og roligt. Først tager jeg sommerferie, og så må jeg se på, hvad fremtiden byder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce