Annonce
Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Champagnen flød i stride strømme da kampen var fløjtet af efter en overbevisende 5-0 sejr. Foto: Michael Svenningsen
Varde IFs kvindehold i fodboldens 1. division kvalificerede sig lørdag eftermiddag på hjemmebane til at spille med om en oprykningsplads til Gjensidige Kvindeliga.

Varde: Historien om træneren for Varde IFs bedste kvindefodboldhold, Kian Røn og fodboldpigerne på holdet, kan nok bedst sammenlignes med Coldplays store hit: Fix You. Det har været et turbulent år for kvindeholdet, og de har kæmpet som hyrdedrengen David mod kæmpen Goliat.

Det var en total lykkelig forløsning for pigerne efter en hård sæson med mange skader. Foto: Michael Svenningsen

Ambitionerne ville noget andet

Træner Kian Røn kom til klubben i januar måned, med beskeden fra formand Kurt Jeppesen og daværende sportschef Mogens Hedelund om, at det var fint at være i 1. division, og man kunne leve med at holdet røg ned i 2. division.

Nogle af pigerne har taget med på lange ture i møgvejr, uden at vide om de fik spilletid. Det beviser virkelig, at her er en fantastisk holdånd.

Kian Røn, træner for Varde IFs kvindefodboldhold

Men pigerne og Kian Røn ville det anderledes. I foråret vandt pigerne ni kampe og tabte kun en. Mod alle odds endte pigerne med at blive i 1. division. Det imponerende spil fortsatte efter sommerferien. Holdet fik ni point i de første tre kampe. Pigerne har været konkurrencedygtige i alle kampe og ligget i toppen af 1. division siden sommerferien.

Michelle Lindhard Jørgensen og Solveig Enemark Andersen scorede hver et mål i kampen. Foto: Michael Svenningsen

- Det har været en vanvittig flot præstation af pigerne gennem hele sæsonen. Det er det vildeste jeg har oplevet som træner. Vi har haft så meget modgang på grund af skader og har det meste af sæsonen spillet med en meget smal trup. Men vi har stået sammen og alle piger har leveret et fantastisk flot samarbejde, fortæller Kian Røn.

Annonce

Mange skader

Holdet har mistet en del af spillerne i sæsonen. Julie Mouritsen og Mathilde Braithwaite er rejst til USA med et scholarship. Sofie Borch Jensen er taget på højskole. Anfører Marie Bruun fik en korsbåndsskade, samt en række andre spillere har været plaget af skader. På et tidspunkt var holdets tre målmænd skadet på samme tid. Holdet blev halveret på grund af afgang og skader.

Træner Kian Røn får en omgang champagne af Solveig Enemark Andersen efter sejren over Vildbjerg. Foto: Michael Svenningsen

Det gjorde at Kian Røn tog fat i en bunke af ungdomsspillere. Louise Hedelund og Line Aarhus fra U18 kom med i truppen og Pernille Madsen fik debut som 16 årig. Gennem sæsonen har der været debut til 16 spillere. Mai Wendicke fik sin debut som bare 15 årig. Ungdomsrækkerne i Varde IF har en DM licens.

Annonce

Pigerne betaler selv kontingent

-Det er det flotteste jeg har oplevet i min trænerkarriere. I modsætning til de andre klubber vi spiller imod, har vi ingen kontraktspillere. Pigerne betaler selv kontingent og fodboldstøvler. Ofte når vi spille på Sjælland må pigerne selv være med til at betale transportomkostninger, siger Kian Røn.

- Nogle af pigerne har taget med på lange ture i møgvejr, uden at vide om de fik spilletid. Det beviser virkelig, at her er en fantastisk holdånd, siger Kian Røn. Han er 35 år og fra Esbjerg men bor nu i Horsens. Han kom til som træner for Varde IFs kvindehold i 1. division i januar i år. Han kom fra en stilling som talentchef på Færøerne.

Michelle Lindhard Jørgensen scorede til 1-0 i begyndelsen af første halvleg. Foto: Michael Svenningsen

Sæsonen 2021 kulminerede så i en kæmpesejr på 5-0 over Vildbjerg lørdag eftermiddag på hjemmebane. Michelle Lindhard Jørgensen, Solveig Enemark Andersen og Cecilie Kristensen scorede hver et mål, mens Line Aarhus Nielsen scorede to mål. Hermed sikrede pigerne sig en plads i forårets kvalifikationspil om, at komme op i Gjensidige Kvindeliga efter sommerferien. Det er den bedste liga i kvindefodbold.

- Det var pisse fedt. Det har været en udfordrende sæson, men vi viser bare at vi står sammen. Det er så vildt, siger en glad dobbelt målscorer Line Aarhus Nielsen lige efter kampen.

Pigerne har stået sammen gennem hele sæsonen og det kulminerede i en stor sejr lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Solveig Enemark Andersen. Foto: Michael Svenningsen
Fodboldpigerne fra Varde IF sikrede sig kvalifikation til en plads i oprykningsspillet til den bedste kvindeliga efter en sejr over Vildbjerg. Foto: Michael Svenningsen
Michelle Lindhard Jørgensen. Foto: Michael Svenningsen
Fodboldpigerne fra Varde IF sikrede sig kvalifikation til en plads i oprykningsspillet til den bedste kvindeliga efter en sejr over Vildbjerg. Foto: Michael Svenningsen
Michelle Lindhard Jørgensen. Foto: Michael Svenningsen
Træner Kian Røn og Line Aarhus. Foto: Michael Svenningsen
Det gik hårdt for sig i kampen. Her er det Solveig Enemark Andersen som får et skrub. Foto: Michael Svenningsen
Fodboldpigerne fra Varde IF sikrede sig kvalifikation til en plads i oprykningsspillet til den bedste kvindeliga efter en sejr over Vildbjerg. Foto: Michael Svenningsen
Michelle Lindhard Jørgensen. Foto: Michael Svenningsen
Fodboldpigerne fra Varde IF sikrede sig kvalifikation til en plads i oprykningsspillet til den bedste kvindeliga efter en sejr over Vildbjerg. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv

Tøjgigant har virkelig lagt sig i selen og leverer det bedste resultat i nyere tid: Investeringer for 100 millioner ser fordobling af overskuddet

Over en times telefonkø er almindeligtcoronahotlinen: - Det er sindssygt lang tid at vente

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Billund For abonnenter

Ketty Hjøllund opdagede bekymrende sygdomstilfælde i Grindsted: Hun synes, der mangler noget i ny anbefaling

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Annonce