Annonce
Varde

Stjernekok skifter fra Flensted til Musikhuset i Esbjerg

Jacob Møller Justesen har elsket at være produktudvikler på Flensted Food Group, men som en gammel cirkushest mangler han den lynhurtige arbejdsgang i et køkken. Fra september bliver han restaurantchef for Kunstpavillonen i Musikhuset Esbjerg. Arkivbillede: Redstar
Vardes stjernekok med en fortid hos blandt andet Henne Kirkeby Kro og i Sillasens Hus skal stå i spidsen for Restaurant Kunstpavillonen.

Varde: Han blev landskendt i Varde, da han fra 2003 og ti år frem drev Restaurant Sillasens Hus på Torvet i Varde. Siden har han været på Hotel Britannia, ved Mærsk og senest på Flensted - og nu bliver Jacob Møller Justesen restaurantchef i Kunstpavillonen i Musikhuset i Esbjerg, som musikhuset overtager per september.

Du har skiftet en del på det seneste?

- Der er rigtig mange kokke, der skifter. Det er en tendens i faget. Du er et sted og suger til dig, og så vil du videre, og lære nyt, siger Jacob Møller Justesen og bryder ud i latter og tilføjer:

- Jeg vil da helst ikke opfattes som en brugt karklud.

Blå bog

  • Jacob Møller Justesen er uddannet tjener fra Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg og uddannet kok fra Restaurant Anne Kirstine i Ebeltoft.
  • Han har været kok på Kongeskibet Dannebrog, på restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København, og han har i en årrække arbejdet på Henne Kirkeby Kro, først seks år i køkkenet og derefter fire år i restauranten.
  • Jacob Møller Justesen har desuden arbejdet på den trestjernede Michelin-restaurant Les Fréres Troisgros ved Lyon i Frankrig og som kok i Japan, inden han blev selvstændig med først Sillasens Hus og Varde Golfklubs restaurant.
  • I 2013 blev han køkkenchef på Hotel Britannia og var i den periode med til at levere mad til Musikhuset Esbjerg.
  • Efterfølgende blev Jacob Møller Justesen køkkenchef hos Maersk (nu Compass Group), hvor han drev selskabets kantine, inden han i maj 2018 blev produktudvikler hos Flensted Food Group i Skovlund.
  • Han tiltræder stillingen som køkkenchef i Musikhuset Esbjergs Restaurant Kunstpavillonen den 1. september 2019.
  • Jacob Møller Justesen er 49 år. Han er opvokset i Ry, men er bosat i Varde. Han er gift med Annette Justesen, der er sygeplejerske på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Parret har sammen tre drenge på 22, 21 og 15 år.

Hurtig beslutning

Før han var selvstændig med Sillasens Hus i Varde var han ti år på Henne Kirkeby Kro - og dét blev snarere betragtet som mærkeligt i branchen.

- Jeg er jo gammel, siger Jacob Møller Justesen.

Han er 49 år, og han er blevet headhuntet til Kunstpavillonen.

Musikhusets direktør, Torben Seldrup, tog kontakt for mindre end en måned siden, og efter nogle dages betænkningstid og afklaring besluttede Jacob Møller Justesen sig.

- Jeg har en del kolleger i Esbjerg, så det var væsentligt for mig at finde ud af, hvordan Musikhuset ser Kunstpavillonens rolle. Vi skal ikke ud og være a la carte restaurant og konkurrere med de øvrige restauranter i byen. Vi skal have fokus på arrangementerne i Musikhuset, siger han.

Annonce

Har lært organisation

Da Jacob Møller Justesen var selvstændig arbejdede han rigtig mange timer og tjente ikke ret meget. Økonomi var ikke hans stærke side, men det har han lært siden:

- På Britannia, men især hos Mærsk og her ved Flensted har jeg fået styr på alt metode og organisation. Det har været rigtig lærerigtigt. Helt ned til mødedisciplin hos medarbejdere og overvågning af forbrug. Det har jeg super respekt for. Jeg har rigtig stor respekt for de kokke, der formår at tjene penge på deres mad, siger Jacob Møller Justesen.

Han var halvandet år på Britannia, fire år ved Mærsk - og nu halvandet år ved Flensted, hvor hans rolle har været at udvikle nye opskrifter.

Annonce

Temperamentet var i knibe

En rolle og et job, han har været meget glad for. Men, han må bare erkende, at produktionsvejen i en stor virksomhed ikke helt er forenelige med hans temperament.

- Kokke har kort vej fra idé til handling, og vi har brug for ros hele tiden. Nej, hvor smager det dejligt. Vi vil gerne have feedback med det samme og se resultater med det samme.

- Jeg er dybt imponeret over, at der ligger sådan en stor og anerkendt fødevarevirksomhed i den kvalitet i lille Skovlund, og jeg har lært rigtig meget af at være på Flensted. Jeg har været meget glad for jobbet, men jeg er bare ikke så god til, at der går et halvt år til ni måneder fra ide til du ser det færdige produkt.

Annonce

Nu skal han finde sin kok

Til gengæld har Jacob Møller Justesen og ledelsen på Flensted aftalt, at han beholder sin Flensted-kokkejakke, så han altid kan komme tilbage - og at Flensted altid kan henvende sig, hvis virksomheden står med en nød, den ikke kan knække.

Jacob Møller Justesen begynder som restaurantchef på Kunstpavillonen 1. september. Inden da skal han ud at ansætte den kok, der skal være hans nærmeste medarbejder.

Torben Seldrup, direktør i Musikhuset Esbjerg, betegner ansættelsen af Jacob Møller Justesen, som lidt af et scoop.

Jacob Møller Justesen og hans køkken skal også levere mad til Musikhusets nye café, der åbner midt i september i forbindelse med indvielsen af Musikhusets nye hovedindgang.

Annonce
Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce