Annonce
Esbjerg

Jacob uddeler slag og spark til den store guldmedalje - nu tager han også Talentprisen

Årets idrætsleder i Esbjerg Kommune, Claus Tobiasen og Årets Idrætstalent, Jacob Lund, fik priserne overrakt af byrådsmedlem og udvalgsformand May-Britt Andrea Andersen. Foto: Lars Fahrendorff
19-årige Jacob Lund fra Ribe har allerede været danmarksmester fem gange i kampsporten Ju-Jitsu. Nu får har også Idrætsrådets talentpris 2021, fordi han både evner at tage en uddannelse, være træner og selv kæmpe sig frem til en plads på landsholdet. Også årets lederpris gik til Ribe Ju-Jitsu.

Ribe: Talentidrætsprisen fra Esbjerg Kommunes Idrætsråd går i år til Jacob Lund fra Ribe Ju-Jitsu.

Torsdag eftermiddag afholdt rådet en lille ceremoni foran Ribe Fritidscentercenter, hvor prisen blev overrakt. Desværre kunne prisoverrækkelsen ikke finde sted på vanlig vis, da den årlige idrætsfest i Musikhuset Esbjerg blev aflyst. På grund af restriktionerne kunne forsamlingen kun tælle ti foran Fritidscentret.

Byrådsmedlem May-Britt Andrea Andersen (K) overrakte prisen, flankeret af Anna Bach Kristensen fra Talentidrætsrådet.

Annonce

Talentidrætsrådet har lagt vægt på flere forhold i valget af Jacob:

  • Han er ved at tage en erhvervsuddannelse som tømrer ved siden af sporten, og han er i praktik hos et tømrerfirma i Ribe.
  • Er hjælpetræner i klubben ved siden af egen karriere.
  • Kommer fra godt ungdomsmiljø – skabt af træner og klub.
  • Jacob er en del af Esbjerg-ordningen, hvor man kombinerer elitesport og uddannelse.

Fem gange dammarksmester

Jakob er 19 år, bor ved Ribe og har siden han var seks år trænet fast i Ribe Ju-Jitsu.

- Som ungdomskæmper har han vist et stort talent og har således vundet de danske mesterskaber 5 år i træk. Internationalt har Jacob også lavet rigtig flotte resultater og vandt i slutningen af 2019 sølv ved et Grand Slam stævne som U18 kæmper og blev nr. 7 ved U18 EM i 2019, hedder det bl.a. i begrundelsen for tildelingen af prisen.

Ud over en række gode placeringer, har hans træningsindsats og potentiale også givet ham adgang til Ju-Jitsu Danmarks bruttolandshold. Han træner således fast sammen med andre dygtige kæmpere og er en del af landsholdets udviklingsprogram.

Ud over de sportslige resultater fungerer Jacob som hjælpetræner på klubbens børnehold og er meget vellidt i klubben.


Det er faktisk rart at have en kæreste, som jeg taler med om alt muligt andet

Jacob Lund, 19-årig prismodtager


Annonce

Travl hverdag

Og så er der også tid til at have en kæreste, som ikke har noget med kampsport at gøre:

- Det er faktisk rart at have en kæreste, som jeg taler med om alt muligt andet, siger Jacob Lund.

Ud over træning fire gange om ugen fra 17 til 19.30, tømrer-lære og kæreste, skal søvnen også passes.

- Det er lidt presset nogle gange, men jeg kan klare mig med otte timers søvn. Det er gået godt nok hidtil, siger Jacob Lund.

Jacob er i disse dage i gang med de sidste forberedelser for at gennemføre testen til det brune bælte, som er det sidste bælte inden det eftertragtede sorte bælte. Han er ved at blive uddannet som tømrer og går på Rybners på Esbjerg Ordningen. Lige nu afvikler han sin praktikperiode hos tømrerfirmaet Helge Bruun og Søn i Ribe.

Jacob er lillebror til Sebastian Lund, som har vundet U21 verdensmesterskabet og han er storebror til Jonathan som er på klubbens rollinge hold (6-9 år). Desuden er deres mor Rikke begyndt på klubbens +30 hold, så en rigtig Ju-Jutsu familie. Farmand, Martin Lund, er selv tidligere karatetræner.

Annonce

Lederprisen

Også Lederprisen fra Esbjerg Idrætsråd blev torsdag uddelt. Den gik til Claus Prien Tobiasen fra Ribe Ju-Jitsu, der tæller over 100 medlemmer og er større en søsterklubben i Esbjerg.

Villy Grøn, formand for Esbjerg Idrætsråd, overrakte  prisen.

I begrundelsen for valget sagde Villy Grøn bl.a.:

- Claus Tobiasen er en institution i Ribe Ju-jutsu Klub og inden for sin sport i det hele taget. Claus er simpelthen motoren i klubben, og der er næppe den post eller den opgave, han ikke har haft.

Videre lyder begrundelse, at "Claus er en meget bredt favnende leder, med en lang historik, der har taget et langt sejt træk. En leder der har været hele turen rundt som udøver, bestyrelsesaktiv og retningssættende leder for trænerstaben."

Desuden har han arbejdet målrettet for at klubbens faciliteter er blevet forbedret. Det blev som nævnt gjort ved at søge indflydelse gennem bestyrelsesarbejde i Ribe Fritidscenter. En langsigtet strategi der har udmøntet sig i meget flotte faciliteter.

En rigtig ju-jitsu-familie: Lige bortset fra Martin Lund, dyrker de alle ju-jitsu. Rikke Lund, Jacobs mor, er også aktiv i gruppen plus 30 år. Martin, Jacobs far, er tidligere karatetræner. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce