Annonce
Sport

Jacobsen ser gerne svensk hjælp: Fordel at skåne spillere

Egyptens Mohamed Shebib (til højre) var en af de spillere, der gav den fuld skrald i tacklingerne på nordmændene i søndagens VM-kamp. Her gik det ud over Magnus Rød.

Hvis Sverige slår Norge, ser Danmarks landstræner mulighed for at spare spillere mod Egypten.

Når Danmark mandag aften møder Egypten ved håndbold-VM, kan Danmark allerede være klar til semifinalerne. Det er en realitet, hvis Sverige slår Norge få timer forinden.

Landstræner Nikolaj Jacobsen tager gerne imod en hjælpende hånd, så han kan give pauser til nogle af de profiler, der er trukket hårde veksler på i de første seks kampe.

- Det vil være dejligt, hvis vi kan komme videre. Det er målet, som vi først og fremmest fokuserer på. Og hvis vi kan komme videre med hjælp fra nogle andre, jamen så tager vi også gerne det med.

- Det vil helt sikkert være en fordel, så kan jeg skåne nogle spillere lidt og prøve lidt flere ting af og måske være lidt bedre forberedt på semifinalen, siger Nikolaj Jacobsen.

Egypterne vil formentlig stå med tungere ben end danskerne i mandagens kamp. Egypten var således i aktion søndag aften, hvor holdet tabte 28-32 til Norge efter en hård og tæt kamp lige til det sidste.

Danmark kunne søndag omvendt nyde en hviledag, og det er en fordel, mener landstræner Nikolaj Jacobsen.

Der er også andre fordele for Danmark, som indledte VM en dag tidligere end Egypten, som dermed har haft et tættere kampprogram.

Desuden afvikles Danmarks gruppe i mellemrunden i Herning, så Egypten har haft en rejsedag fra København oveni det hårdere program.

Danmark er sammen med Tyskland vært for VM, og det giver traditionelt nogle gunstigere vilkår, medgiver Nikolaj Jacobsen.

- Ja, det synes jeg jo nok, vi har fået. Men har det ikke været sådan i 100 år, at værtsnationen har nogle andre fordele end nogle af de andre nationer? Så det har vi vel, lyder det fra landstræneren.

Det er ikke kun Egypten, der er hårdt ramt. Også Norge skal i aktion to dage i træk og har endda færre timer til at restituere end egypterne.

Norske medier fokuserer på, at Sverige vil ende med 26 timers mere hvile end Norge før mandagens naboduel.

Mens Norge var ude i et hårdt fysisk opgør mod Egypten, kunne de svenske VM-spillere søndag aften ses slentre rundt i Hernings bymidte og lade op til kampen i mere rolige omgivelser.

Norges stjerne Sander Sagosen gider ikke bruge tid på brok, men forsøger at se positivt på det.

- Det bliver fedt. Jeg glæder mig meget. Jeg glæder mig også til at komme hjem til hotellet, få lidt mad og sove så hurtigt som muligt.

- Vi har været forberedt på den kamp siden Danmark-kampen. Og vi har fyldt depoterne godt op, så vi har mere at give af, sagde Sagosen efter Egypten-kamp ifølge NTB.

Danmark skal spille mod Egypten mandag klokken 20.30. Norge-Sverige begynder klokken 18.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce