Annonce
Esbjerg

Jagerfly, virtuel reality og mesterskaber i klimadebat: Energiens Folkemøde skal være folkeligt

Ved Energiens Folkemøde bliver der ved hjælp af virituel reality blandt andet mulighed for at komme med op i en havvindmølle. Derudover byder programmet på flere prominente gæster, samt muligheden for at sidde i cockpittet på et F16-fly. Foto: André Thorup
Til september bliver der for anden gang afholdt Energiens Folkemøde i Esbjerg. Denne gang finder arrangementet sted i helt nye rammer på torvet, og så har man forsøgt at sammensætte et mere ambitiøst og folkeligt program. Man kan blandt andet få lov til at sidde i et F-16-kampfly og så bliver der mulighed for at deltage i debatten om fremtidens energiformer.

ESBJERG: ”I år skal det være mere folkeligt!”

Sådan lyder parolen fra Niels Aage Giversen, der er en af idemændene bag Energiens Folkemøde, som den 18. og 19. september for anden gang bliver afholdt i Esbjerg.

Og det er en af de helt centrale årsager til, at man i år har valgt at afvikle begivenheden på byens allermest centrale plads, torvet.

Her kan gæsterne se frem til et program spækket med ambitioner, debat, kendte ansigter og noget for enhver smag og alder.

Et af årets helt store scoop og tilløbsstykker bliver muligheden for at få lov til at sidde i cockpittet på et F-16-jagerfly, der kommer til at stå ved indgangen til torvet fra Kongensgade. Og så vil der være mulighed for at komme op i en kæmpe havvindmølle ved hjælp af Virtuel Reality-briller.

Derudover er der sammensat et program med masser af debat om fremtidens klima- og energipolitik, besøg af flere kendte politikere, samt konkurrencer for børn og unge.

- Vi forsøger i år at gøre programmet mere folkeligt og tilgængeligt for den brede befolkning. Vi vil gerne leve op til navnet, folkemøde. Og derfor er vi både flyttet ned til torvet, men vi har også skabt et program, hvor der burde være noget for hele familien, siger Niels Aage Giversen.

Annonce

Om Energiens Folkemøde

Startede i 2018, hvor begivenheden blev afholdt på den såkaldte Rio-grund i Esbjerg.

Det var Jan Christensen, Per Andersen og Niels Aage Giversen, der fik ideen til folkemødet.

I år er Energiens Folkemøde flyttet til torvet.

Blandt deltagerne er Aalborg Universitet, Ørsted, Semco og Flyvevåbnet, der stiller op med et F16-fly.

Man kan læse mere på folkemødets hjemmeside: http://www.energiensfolkemode19.com/

Vil åbne folks øjne

Energiens Folkemøde blev for første gang afholdt sidste år på den såkaldte Rio-grund på hjørnet af Torvegade og Danmarksgade, men i år er man altså flyttet til større og mere ambitiøse omgivelser.

Det var Jan Christensen, Per Andersen og Niels Aage Giversen, der i sin tid tog initiativet til folkemødet fordi de ønskede at sætte et større fokus på byen som Danmarks energimetropol.

Sidste års begivenhed havde stort fokus på energisektoren og branchen som helhed, og selv om det var en succes, har man gjort sig en række værdifulde erfaringer, der skal gøre årets folkemøde endnu bedre.

Derfor tilstræber man, at der er en lang række stande på torvet, hvor publikum både kan blive klogere og underholdt. Også som noget nyt er både klima og miljø med på programmet.

- Vi vil åbne folks øjne for mulighederne og udfordringerne i den grønne omstilling, og gøre opmærksom på både uddannelses- og jobmulighederne her i byen, og så er en del af ideen jo også at få Esbjerg sat på landkortet og markere, at vi står stærkt på energiområdet, siger Niels Aage Giversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Kolding For abonnenter

Se hvad ny havneplan går ud på: Partier har alternativ havnevision klar efter et års hed debat

Annonce