Annonce
Tønder

Jagter motorsportspris: Rømø Motor Festival er nomineret til Dansk Motorsport Award

Rømø Motor Festival 2019 slog alle rekorder - og nu er festivalen nomineret til en Dansk Motorsport Award i kategorien årets event. Foto: Ludvig Dittmann
2019 blev et rekord-år for Rømø Motor Festival, som nu er med i opløbet om prisen som årets bedste event i motorsportens verden.

RØMØ/KØBENHAVN: Rømø Motor Festival oplevede i år et rigtigt rekord-år, hvor opbakningen fra kørere og tilskuere var større end nogensinde. I det hele taget har strandræset taget verden med storm.

Og nu kan gruppen bag festivalen også kalde sig pris-nominerede, for de er med i afstemningen, når Dansk Motorsport Award og Danmarks Automobil Sports Union til februar 2020 skal sætte navn på årets motorsportsevent. Arrangørerne bag anslår, at Rømø Motor Festival i år tiltrak omkring 30.000 gæster, og kombineret med flere deltagere og ansøgninger om at deltage end nogensinde før, blev 2019 til rekordernes udgave af Rømø Motor Festival.

Nu er der også mulighed for, at festivalen kan blive prisvinder. Det glæder Steffan Skov, Viborg, som er presseansvarlig for festivalen.

- Det er rigtig fedt. Vi havde i forvejen svært ved at få armene ned efter i år, så det er bestemt skønt med sådan en nominering. Vi har haft et fantastisk godt år med festivalen, siger han til JydskeVestkysten.

Annonce
Rømø Motor Festival vender tilbage den 22. august 2020. Foto: Ludvig Dittmann

2020 venter rundt om hjørnet

Der går imidlertid lige nogle uger, inden arbejdet frem mod 2020-udgaven for alvor bliver sat i gear. Tilmeldingen åbner i februar, og først til den tid er det muligt at sige mere om, hvad man kan vente sig i startfeltet til sommer. Men Steffan Skov slår fast, at det nok skal blive godt.

- Der har været lutter gode tilbagemeldinger på vores løb i år, så vi varmer stille og roligt op til næste år. Det er endnu lidt for tidligt at sige noget om, hvem og hvor mange der kommer til start, for tilmeldingen åbner til februar. Men der plejer altid at dukke noget spændende op, og vi glæder os meget til at komme i gang.

Rømø Motor Festival køres i øvrigt lørdag den 22. august 2020.

Rømø Motor Festival er desuden ikke awardshowets eneste lokale islæt. Speedwaytalentet Jesper Knudsen fra Roager er nomineret til en hel stribe priser ved showet. Han er med i kampen om titlerne som "Årets Speedwaykører", "Årets Talent" og "Årets Motorcykelteam".

Du kan give dit eget besyv med i afstemningen, som du kan finde på følgende internetadresse: http://pack.to/dma

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce