Annonce
Sport

Jakob Fuglsang skal igen være Tour-kaptajn for Astana

Ved dette års Tour de France blev det til en skuffende 12.-plads for Jakob Fuglsang.

Astana-mandskabet skal køre for den danske cykelrytter Jakob Fuglsang, når der køres Tour de France næste år.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang skal igen være kaptajn for Astana-holdet, når der køres Tour de France til næste år.

Det skriver det kasakhiske cykelhold på Twitter, efter holdet har holdt pressemøde i Altea søndag.

Det bliver dermed andet år i træk, at danskeren får rollen som kaptajn.

Ved dette års Tour de France blev det til en skuffende 12.-plads for Fuglsang.

Inden løbet havde han meldt ud, at han havde målsætning om en top-5-placering.

Efter Touren kom Fuglsang frem til, at der var en slags ubalance i kroppen, der forhindrede ham i at levere den fysiske indsats, der skulle til.

- Jeg er blevet lidt klogere, men det er lidt kringlet, og jeg er ikke sikker på, at jeg selv forstår det hele.

- Men jeg har da fået nogle anbefalinger til, hvordan jeg undgår det. Det er en lettelse, at der faktisk var noget galt. At det ikke handlede om, at jeg ikke var i form. Nu har jeg trods alt noget at arbejde med, sagde Jakob Fuglsang i september til Ritzau.

Hans bedste placering ved Tour de France var i 2013, da danskeren endte som nummer syv.

Tour de France bliver næste år kørt fra 29. juni til 21. juli.

Holdleder Alexandre Vinokourov offentliggjorde samtidig ved pressemøde, at der ved Giro d'Italia skal køres for Miguel Ángel López.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce