Annonce
Esbjerg

Jakob har stor succes med "Fitness Friend".

ESBJERG: IT-studerende og iværksætter Jakob Grumsen har lavet en app, hvor folk uden erfaring eller instruktør kan tilrettelægge deres egen effektive træning i motionscentret.

Allerede efter få ugers såkaldt "soft launch" er app'en "Fitness Friend" blandt de mest downloadede på Apple's danske app-store, hvor markedsføringen alene har været testbrugere og mund-til-mund metoden. Nu er app'en klar til at blive præsenteret for det store internationale publikum.

"Fittness Friend" rammer langt bedre end Jakob Grumsen forudså, da han indledte sit store programmeringsarbejde. Store aktører i det danske fitness-marked har netop lanceret koncepter, hvor man kan træne billigt, men uden instruktør. App'en, som 25-årige Jakob Grumsen har lavet, hjælper udøveren til den perfekte træning på en nem og overskuelig måde med grafiske illustrationer og øvelser. Man registrerer sin træningsindsats og fremgang fra gang til gang.

- Jeg har kombineret mine to passioner for træning og programmering med app'en, siger Jakob, hvis værk kan downloades gratis på App Store. hjk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce