x
Annonce
112

Jamaika anholdt efter otte dage: En 25-årig mand fra Vejle sigtes for at have skjult ham

Jamaika optrådte på Spot-festival i Aarhus i maj i år. I aftes blev han anholdt. Arkivfoto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Sharmarke Omar Ali - med kunstnernavnet Jamaika - blev anholdt uden dramatik onsdag aften.

Vejle/Vejen: Onsdag aften sluttede flugten fra politiet for Vejle-rapperen Jamaika med det borgerlige navn Sharmarke Omar Ali.

Han blev anholdt uden dramatik i Vejen-området, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på sin Twitter-konto.

Jamaika har været efterlyst i offentligheden siden 19. november, fordi politiet mistænker ham for at være involveret i et knivstikkeri i Esbjerg den 6. oktober.

I dag skal han fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, hvor han formentlig bliver sigtet for forholdet. Han har tidligere igennem sin forsvarer Michael Juul Eriksen nægtet sig skyldig.

Annonce

Sigtet for at skjule efterlyst

I forbindelse med anholdelsen af den 24-årige Jamaika blev en 25-årig vejlensisk mand også anholdt.

Han er ifølge politiet blevet sigtet efter straffelovens paragraf 125 for at have holdt den efterlyste skjult.

Vejlenseren blev anholdt og afhørt til sagen, hvor han nægtede sig skyldig. Han blev efterfølgende løsladt, men er fortsat sigtet for forholdet.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få yderligere oplysninger fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mens Sharmarke Omar Ali var efterlyst, var han i høj grad aktiv på det sociale medie Instagram. I et af sine opslag hånede han ligefrem ordensmagten ved at poste et billede, hvor han sidder på kølerhjelmen af en politibil. Billedet har hashtagget #EfterSpurgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce