Annonce
Trekantområdet

Jan har brug for hjælp for at komme til VM: Samler ind til en ny kørestol

Jan Winther fra Trelde har i flere år brugt dette stålbord, som en ven har konstrueret for ham, så det kan skrues fast til hans kørestol. Men til VM har Jan brug for bedre grej. Derfor samler han ind på sponsor.me. Foto: Peter Friis Autzen
Der er brug for dyrt, nyt udstyr, hvis lokale Jan Winther skal klare sig godt ved VM. Derfor er han i gang med at rejse penge via en indsamling på nettet.

Trelde: - Min gamle stol var god nok til, at jeg kunne kvalificere mig til VM. Nu har jeg brug for en stol, der er god nok til, at jeg kan vinde VM.

Jan Winther fra Trelde møfler og bakser for at montere et bord på sin kørestol. Bordet er af stål, og Jan bruger det til at støtte sin albue på, når han skyder.

En god ven har konstrueret bordet for Jan, og bordet har tjent ham godt. Så godt, at han for nylig kvalificerede til VM, der skydes i Australien næste år. Men bordet er upraktisk og ikke stabilt nok, når Jan skal skyde og helst ramme plet hver gang.

- Jeg har brug for et nyt bord og derfor også en ny kørestol, siger Jan.

Men grejet er dyrt. Det er deltagelse ved VM også. Derfor har Jan startet en indsamling på netsiden sponsor.me. Her kan alle give et bidrag, så Jans VM-deltagelse sikres.

Annonce
Det er muligt at blive verdensmester. Men ikke uden det rigtige udstyr.

Jan Winther, danmarksmester

Brug for mange penge

I samarbejde med den århusianske forening Globen Sport har Jan Winther søgt Fredericia Kommune om hjælp til at anskaffe sig det udstyr, han har brug for som følge af sit liv som døv kørestolsbruger og eliteidrætsudøver.

I mellemtiden har han gang i internet-indsamlingen, som slutter midt i august. Og de to ting kommer ikke til at stå i vejen for hinanden, forsikrer Globen Sports formand, Michael Skou Vestergaard.

- På indsamlingssiden kan man se en prioriteret liste over de mange udgifter, Jan har i forbindelse med sin VM-deltagelse. Og hvis én af udgifterne dækkes af kommunen - hvilket vi ikke kan vide endnu - går de indsamlede beløb til listens andre punkter, siger Michael Skou Vestergaard.

Målet er at indsamle 100.000 kroner.

Det virker som rigtig mange penge?

- Ja, men kørestolen alene koster over 53.000 kroner. Dertil kommer andet udstyr og udgifter til træning, rejse og ophold, siger Jan, der også drømmer om at skifte sit luftgevær ud med en bedre model.

- Jeg tager jo til VM for at vinde. Og så skal jeg ikke gå ned på udstyr, siger han.

I forvejen har Jan adskillige medaljer på væggen. Blandt andet to DM guld-medaljer.

Født med rygmarvsbrok

Jan Winther er lam i benene, fordi han blev født med rygmarvsbrok.

Som tre-årig var han involveret i en trafikulykke, hvor han slog hovedet og skulle opereres.

- Operationen ødelagde min hørelse, siger Jan, der benytter en tegnsprogstolk under interviewet med ElboBladet.

Skydesporten blev en del af Jans liv som erstatning, fordi han ikke kunne tage med sin far på jagt. Skydning blev det næstbedste - og siden er han blevet den bedste i landet. Han er på landsholdet og vandt for nylig DM for anden år i træk.

- For et par uger siden fik jeg besked om, at jeg er udtaget til VM. Det var en dejlig fornemmelse. Jeg er god nok til VM. Nu mangler jeg bare at have penge nok, siger Jan.

Han tager imod både store og små bidrag via indsamlingen, som vi linker til på netavisen.

Sådan ser det ud, når Jan Winther gør klar til at skyde under en konkurrence. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce