Annonce
Billund

Jan lukker Lygten i Grindsted efter 19 år

Lasse Kragh, Jan og Morthen Jepsen Jensen foran Café Li'Glad, der nu bliver udvidet med flere aktiviteter. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Onsdag den 31. maj lukker værtshuset Lygten, og alle aktiviteter flytter i Café Li'Glad i Borgergade. Hvad der præcist skal ske, vil Jan og Morthen Jepsen Jensen arbejde på i den kommende uge.

Grindsted: Den sidste fadøl er blevet skænket på værtshuset Lygten i Grindsted.

Fremover flyttes alle aktiviteter til Café Li'Glad i Borgergade. Det fortæller Jan Jepsen Jensen, der glæder sig til at bruge energien ét sted.

- Vi vil gerne bruge vores krudt ét sted. Vi ejer selv bygningen, så vi kan selv gøre noget, når noget skal laves, forklarer Jan Jepsen Jensen, der også ønsker at gøre Café Li'Glad, der i dag fungerer som et komplet diskotek, mere synligt i gaden med flere aktiviteter. Måske en kaffe- eller juicebar.

Annonce

Nye åbningstider

Hvad det præcist bliver, vil Jan Jepsen Jensen ikke sætte ord på endnu.

- Vi tager én ting ad gangen. Vi har ikke planlagt noget 100 procent endnu. Nu skal vi have varelageret flyttet og have ryddet op. Det vil vi se på i næste uge, siger Jan Jepsen, der blandt andet vil se på nye åbningstider.

- Det her ændrer ikke på konceptet fredag og lørdag nat, men der bliver mulighed for at åbne for noget mere, siger Jan Jepsen Jensen, der på lørdag kan præsentere pladeaktuelle Specktors i Borgergade.

Det er fortsat 20-årige Morthen Jepsen Jensen, der står for den daglige drift, mens Jan Jepsen Jensen er tovholder på projektet.

- Det er en god kombination, at Morthen ved, hvad der rører sig, og jeg har erfaringen, siger Jan Jepsen Jensen, der har drevet Lygten i 19 år og været i branchen i 31 år.

Han ved ikke, hvad der fremover skal ske med bygningen eller lokalerne, hvori Lygten har haft til huse, eller om nyt er på vej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce