Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Jan Pytlick vil tvinge trænere og dommere sammen i dialog

Jan Pytlicks engagement og temperament kommer undertiden til udtryk under kampene. SønderjyskE-træneren mener selv, at dommerne skal svare igen med advarsel eller to minutters udvisning, hvis han og kollegerne bliver ved med at brokke sig. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Det skal være en pligt for ligaklubberne at sende deres trænere til et møde med dommerne hvert år inden sæsonstart, mener Jan Pytlick. SønderjyskE-træneren erkender, at han og hans kolleger skal justere deres opførsel, og så efterspørger han en mere ensrettet linje i kendelserne.

Håndbold: En mere ensrettet linje i kendelserne fra de forskellige dommerpar i den danske liga.

Det er SønderjyskE-træner Jan Pytlicks ønske, og så mener han, at han og de øvrige trænere, skal justere måden at tale på til dommerne under kampene.

Optakt

Håndbold, herreligaen

Torsdag klokken 20.00: SønderjyskE-Skanderborg

TV: TV2 Sport

JV tipper: 29-27

Jan Pytlick opfordrer til, at der bliver tvunget fremmøde på et årligt seminar med alle interessenter i dansk tophåndbold.

- Det skal være obligatorisk. Det er en del af at være ligatræner, at man en gang om året - måske før sæsonstart - skal mødes med dommere, forbund og Divisionsforeningen og har tre-fire-fem timers dialog og kan debattere og se video og se, hvordan vi kan gøre det bedre for hinanden. Det skal være en del af ligalicensen, at man sender sine ligatrænere, mener SønderjyskE-træneren.


Jeg ved fra min tid i forbundet, at hvis man ikke gør det obligatorisk, så mangler der fire eller fem trænere, fordi de er i træningslejr eller andet.

Jan Pytlick, SønderjyskE-træner


Forslaget er ingenlunde nyt, og der har været andre lignende tiltag tidligere.

Det nye i Pytlicks forslag består i, at det ikke skal være et tilbud til trænerne, men et krav.

- Jeg ved fra min tid i forbundet, at hvis man ikke gør det obligatorisk, så mangler der fire eller fem trænere, fordi de er i træningslejr eller andet. Man skal mange måneder før fastsætte en dato, så man ved, at alle møder ind, mener Pytlick.

Annonce

Linjen skal strammes op

Jan Pytlick ønsker en mere ensartet linje hos de danske ligadommere. Lige nu mener han, at parrene dømmer ud fra forskellige tolkninger.

- Jeg synes også, at dommerlinjen skal strammes op. Det er nærmest fra par til par, vi skal være opmærksomme på, om det flyver med udvisninger. Jeg kunne godt tænke mig en mere ensartet linje på tingene, siger Pytlick.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi trænere skærper os på det med ikke at være så meget , men at vi også får en dialog med dommerne om, hvordan vi finder en skarpere linje på tingene.

Ifølge Pytlick henvendte dommerobservatør Bjarne Munk Jensen sig til ham inden første ligakamp i 2021 og påpegede, at dommerne havde haft et møde om, at de nu ville følge den strikse linje fra VM i Egypten.

Pytlick fortæller, at han forbereder sig forskelligt på ligakampene alt efter hvilket dommerpar, der skal styre begivenhederne.

- Når jeg kigger på det dommerpar, vi skal have, kan der være dommerpar, hvor jeg tænker, at det er sindssygt vigtigt at få trænet undertalsforvar og meget vigtigt at få trænet overtalsspil. Fordi vi ved, at vi nok selv bliver ramt af fem-seks udvisninger, og vores modstander nok bliver ramt af det samme. Det har vi vænnet os til, at sådan er det, siger træneren og tilføjer, at udsagnet er lidt firkantet sat op.

Annonce

Selverkendelse blandt trænere

I den aktuelle udgave af TV Midtvests håndboldmagasin, Overtrådt, der også kan ses på nettet, fortalte GOG-træner Nicolej Krickau, at han vil ændre sin ageren under kampene, fordi han efter egen mening gik over stregen i sin måde at behandle den erfarne topdommer, Per Olesen, på i en kamp mod TTH Holstebro.

Jan Pytlick erkender, at han også selv kan være hård.

- Set fra min side, synes jeg, jeg har et godt forhold til dommerne. Det er klart, at nogen gange går jeg også hårdt til dem og råber, siger han.

- Vi skal selvfølgelig give dem så meget arbejdsro som overhovedet muligt, men vi er alle sammen anspændte, og der står meget på spil, og så kan det ikke undgås, at vi reagerer emotionelt på nogle af de kendelser, der kommer. Det skal dommerne også acceptere. Vi skal bare finde et mere passende niveau.

Hvornår synes du, man går over grænsen?

- Det gør man, hvis man bliver ved med hele tiden at manipulere med tingene og hele tiden råber og kommenterer alle kendelserne. Så synes jeg, man går for langt. Men der har de jo muligheden for at give os et gult kort.

- Hvis jeg så bliver ved med at brokke mig eller skabe mig, så er det bare op med et gult kort eller to minutters udvisning, siger Pytlick, som ikke mener, at han har kaldt dommere for grimme ting.

- Jeg har aldrig været personlig. Det er altid kendelsen, jeg går efter, siger han.

Annonce

Holder afstand til dommerne

SønderjyskE-træneren undlader bevidst at henvende sig til dommerne inden en kamp, og det er sjældent, at han er i dialog med dem efterfølgende. Derfor vil man heller ikke se ham i kammeratlig samtale med dommerparret inden torsdagens hjemmekamp mod Skanderborg.

- Nej. Jeg snakker heller ikke med dem før. Vi skal helst muligt undgå at tale sammen. Især hvis det er inde i hallen, for jeg synes, det er et forkert signal at sende over for publikum og andre. Men hvis der var nogle ting, synes jeg godt, man kunne stikke hovederne sammen bagefter og sige, det må du sgu undskylde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce