Annonce
Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

For nogle EfB-fans er boykot den rigtige måde at signalere støtte til spillerne. For andre er det vigtigt at komme på stadion og vise, at man bakker op. Arkivfoto
I mange år har Jan Schou været EfB-fan og jævnlig gæst på stadion. Men efter balladen i klubben er han rystet over spillernes oplysninger om fysisk og psykisk vold begået af træner Peter Hyballa. Så nu vender Jan ikke tilbage på stadion, så længe ledelsen bakker op om de hårde metoder.

ESBJERG: Torsdag flød bægeret helt over for EfB-fan, Jan Schou.

Da 21 spillere i et åbent brev til ledelsen fortalte om træner Peter Hyballas voldelige og ydmygende metoder, blev Jan dybt chokeret, og da den amerikanske ejer Paul Conway bakkede op om den kontroversielle træner, så blev detfor meget.


Annonce

Jeg vil ikke smide penge i den maskine, så længe det foregår på den måde. De bryder menneskerettigheder og accepterer vold

Jan Schou, livslang EfB-fan


Jan Schou er godt træt af de kaotiske tilstande i hjerteklubben EfB, og nu ser han ikke nogen udvej: Han boykotter klubben.

- Jeg vil ikke smide penge i den maskine, så længe det foregår på den måde. De bryder menneskerettigheder og accepterer vold. Og når spillerne står frem, så er det jo ikke for sjovt. Vold og mobning hører en anden tid til, og hvis man som klub ikke siger fra over for det, så sætter jeg ikke mine fødder på stadion igen, siger Jan Schou, der dog fortsat vil holde med spillerne under kampene. De har hans fulde opbakning.

- Jamen, det er jo dem, mit hjerte bløder for. Og jeg synes, de har vist mandsmod ved at stå frem. Det er flot, og de har min respekt. Men ledelsen og træneren kan jeg ikke støtte. Det er jo en decideret ondskabsfuld kultur, de har skabt, siger han.

Bør protestere

Jan Schou, der bor i Ribe, kommer er ellers kommet jævnligt på stadion, men nu tager han konsekvensen. Og han opfordrer sine medfans til at gøre det samme, når klubben lørdag klokken 13.30 tager imod FC Helsingør.

- Jeg ved godt, at det ikke er alle, der enige med mig, men jeg synes, at vi må gøre noget for spillernes kamp. Vi burde stille os foran stadion og vise vores støtte til spillerne. Og så kunne vi nægte at købe billet. Som en protest imod ledelsen. For det er virkelig hårdt lige nu. Ledelsen håner jo nærmest spillerne, og det menneskesyn tror jeg ikke på, siger Jan Schou, der håber, at ejerne og ledelsen vil tænke sig godt om.

- Hvis ikke Hyballa skal fyres, så skal han i hvert fald på knæ og undskylde, og så skal han have noget hjælp. Der skal laves en ny plan for ham, hvis der skal opbygges tillid igen. Vi er mange fans, der har vendt os imod ham, men jeg tror alligevel ikke, at de lytter. Så ville de have gjort noget allerede nu, siger Jan Schou.

Annonce

Boykot forværrer situationen

Men det er langt fra alle fans, der bakker op om Jan Schous kompromisløse tanker. I en række opslag på fan-grupper for EfB på Facebook er han kommet i heftig debat med flere inkarnerede fans. En af dem er Brian Meppelink-Schmidt, der har fulgt EfB siden sin spæde ungdom og endda har arbejdet på stadion.

Han mener, at sagen er kørt op i en spids af pressen, og at det hele bygger på misforståelser og kultursammenstød. Han afviser at vælge side i sagen, men er uenig med Jan Schou i, at der skal boykottes.

- Spillerne og klubben skal støttes. At boykotte gør ingen ændring, og man vil aldrig få alle med på ideen alligevel. Ved at man som tilskuere begynder i de baner, så forværrer man situationen, siger Brian Meppelink-Schmidt, der afviser, at hans forhold til klubben har lidt skade. Men han håber, at man kan få problemerne løst.

- Ledelsen bør sætte en flue på væggen, en konsulent af en art, der følger truppen i en periode og vender tilbage med en rapport. Ledelsen skal stå fast, få ryddet op og komme i gang, lyder det fra Brian Meppelink-Schmidt.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Solgte sit firma for 440 millioner: Nu har Per fået sort guld på hjernen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine korpiger: - Flere har det ikke godt

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Erhverv For abonnenter

Lone lukkede butik og blev udsat for indbrud i samme uge: Kosterne blev fundet i et krat på en mark

Annonce