Annonce
Tønder

Jan Winther besejrede 5-dobbelt danmarksmester

Jan Winther med hunden Plet. Foto: Emma Kirstine Kejser

Jan Winther, der er vokset op i Højer, og i dag bor i Fredericia, blev for få uger siden Danmarksmester i luftskydning for handicappede.

Annonce

HØJER: Jan Winther på 39 år troede ikke selv ret meget på sejren, da han i april tog til Næstved for at deltage i DM i skydning for handicappede. Han skulle nemlig op imod den 5-dobbelte danmarksmester, og derfor så Jan Winthers chancer ikke store ud.

Efter 32 år med skydning, er guldmedaljen hans første, og ikke en han havde regnet med at vinde.

- Da det gik op for mig, at jeg havde skudt bedst, vidste jeg slet ikke, hvad jeg skulle sige eller tænke. Folk klappede, og selvom det var et stort øjeblik, gik der noget tid, før det virkelig gik op for mig, at jeg havde vundet, fortæller han ved hjælp af søsteren, der er tolk.

Jan Winther er nemlig døv.

Annonce

Trinbræt til drømmen

Fordi Jan Winther sidder i kørestol, er der ting, han aldrig kommer til.

Sådan var det også i barndommen, hvor han som 8-årig drømte om at gå med faderen på jagt.

- Jeg kunne jo ikke komme med på grund af kørestolen. Det kunne ganske enkelt ikke lade sig gøre. Derfor begyndte vi at snakke om, at jeg skulle gå til skydning. Og så tog det ligesom fart derfra, forklarer Jan Winther.

Siden har han været medlemmer af flere forskellige skydeforeninger, både i Kolding og senest i Vejle. Sejren ved DM har kun givet Jan Winther blod på tanden efter mere.

- Det ville jo være fantastisk, hvis jeg over sæsonen kunne få point nok, til at jeg kunne deltage ved De Paralympiske Lege. Nu er drømmen om DM-guld nået, så dét er det næste trin, siger han og smiler. Denne gang behøvede søsteren ikke oversætte for ham.

Annonce

Hunden er med overalt

Jan Winther har ingen børn, men han har hunden Plet, der er med ham overalt. Han tager den da også på skødet, da han skal hente sin guldmedalje i sin bil.

- Altså jeg går tur med Plet hver dag, men det er så hyggeligt med hunden på skødet, forklarer Jan Winther gennem søsteren.

Og ligesom Plet er hans trofaste følgesvend, så er skydningen det også. Han har ingen forestilling om, at det er noget han holder op med foreløbig.

- Det bliver jeg ved med til jeg bliver rigtigt gammel. Mon ikke riflen skal med mig i graven, siger han med et stort smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Da MeToo blomstrede trådte hun frem

Annonce