Annonce
112

Janni blev overfaldet af kvinde, hun havde givet et lift: - Jeg havde en dårlig fornemmelse fra start

Janni Gundersen kender ikke passagerens navn. På Gomore hed hun Lilli, men hun mistænker, at navnet af falsk, for da passageren overførte penge på MobilePay, hed hun Isabella. Privatfoto
Ikke nok med, at passageren ikke overholdt aftaler, og undervejs spyttede i Janni Gundersens bil, så sluttede turen med, at den 35-årige Janni Gundersen blev udsat for vold ved Kolding Storcenter.

Kolding: Passageren fra helvede.

Sådan kan man vist godt døbe den passager, som 35-årige Janni Gundersen havde med i sin bil, da hun mellem jul og nytår skulle køre fra Aalborg til Skodborg, hvor hun skulle besøge en veninde. For ikke nok med, at passageren ikke overholdt aftaler og undervejs spyttede i Janni Gundersens bil, så sluttede turen med, at den 35-årige nordjyde blev udsat for vold ved Kolding Storcenter.

Faktisk var det slet ikke meningen, at kvinden skulle have været med i bilen. Via samkørselstjenesten Gomore havde hun kun reserveret plads til en pakke, som Janni Gundersen, der kommer fra Aalborg, havde lovet, hun ville aflevere. Men da Janni Gundersen ankom til kvindens bopæl i Randers, ville kvinden pludselig med i bilen, hvor en 16-årig også havde købt en plads.

- Vi sad og ventede fra klokken 13.52 til 14.39, og da hun endelig kom ud, smed hun sig selv ind i bilen og sagde, at hun skulle med, fordi hun og hendes kæreste havde været oppe at skændes, fortæller Janni Gundersen.

Så allerede fra start var turen kørt lidt af sporet.

- Jeg havde allerede en dårlig mavefornemmelse, da vi var på vej ned til hende. Hun var meget ubehøvlet, da jeg snakkede med hende i telefonen. Hun præsenterede sig ikke engang, da hun tog telefonen, siger Janni Gundersen.

Annonce

Var du vidne til episoden?

Janni Gundersen fik hjælp af nogle tilfældige mennesker på parkeringspladsen ved Kolding Storcenter.

De personer vil både Janni Gundersen og politiet gerne i kontakt med.

Politiet kan kontaktes på 114.

Spyttede i hendes bil

Kvinden, som var udenlandsk, fik dog alligevel lov til at komme med. Janni Gundersen gjorde det klart, at turen altså stoppede ved Kolding Storcenter, men det lod kvinden ikke til at bekymre sig så meget om. Mens hun snakkede i telefon, blev hun ved med at sige, at hun skulle sættes af et andet sted.

- Til sidst måtte jeg råbe ad hende og sige, at hun ville blive sat af ved storcentret. Hun snakkede i telefon hele vejen, og hun snakkede flere forskellige sprog. Hun snakkede noget, der nok var arabisk, og tysk og engelsk. Hun var slet ikke til at få kontakt med, siger Janni Gundersen.

Halvvejs på turen havde Janni Gundersen planlagt et stop, da hun skulle ind og hente en glaskugle, hun havde købt. Det brød passageren sig ikke om.

- Hun var sur over det, så hun valgte at spytte i min bil, mens jeg var inde og hente glaskuglen, fortæller Janni Gundersen.

Truede Janni på livet

Turen fortsatte mod Kolding, og da Janni Gundersen ankom til Kolding Storcenter, eskalerede kvindens raseri.

- Hun begyndte at råbe og truede mig med, at hun ville sparke mig i hovedet, mens hun kaldte mig en bleghudet kælling, fortæller Janni Gundersen.

Derefter begynder tingene at være lidt uklare for Janni Gundersen. Men én ting er sikkert: Passageren slog Janni Gundersen i ansigtet. Så hårdt, at nordjyden fik en stor bule på siden af hovedet.

- Så kom der en mand og sagde, at hun skulle smutte og stoppe med at lave ballade. Og så gik hun faktisk. Hun råbte nogle dødstrusler, og så forsvandt hun, fortæller Janni Gundersen, der kort efter satte sig ind i sin bil og kørte af sted.

- Jeg nåede kun ud i lyskrydset ved storcentret, og så gik jeg i stå og begyndte at tudbrøle. Mine fødder løftede sig fra pedalerne, og min krop gik i chok, siger hun, der alligevel formåede selv at køre ud til veninden i Skodborg.

Ramt af søvnparalyse

Overfaldet skete den 27. december, men oplevelsen sidder stadig i kroppen på hende. Det har særligt påvirket hendes nattesøvn.

- Jeg sover ikke så tungt, og jeg kampsveder om natten. Jeg lider også af noget, der hedder søvnparalyse, som jeg har været til læge med, fordi jeg troede, jeg var ved at blive bims. Når man har søvnparalyse vågner man og ser en skikkelse foran sig. Jeg var helt lammet, da det skete. Det er noget af de mest skræmmende, jeg nogensinde har oplevet, fortæller Janni Gundersen.

Nordjyden har meldt episoden til politiet og har også taget kontakt til Gomore, som hun har tænkt sig at bruge igen.

- Bare fordi hun er sådan, betyder det ikke, at alle er sådan. Men Gomore har fortalt mig, at jeg har ret til at afvise folk, hvis jeg en anden gang har en dårlig mavefornemmelse, siger Janni Gundersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce