x
Annonce
Udland

Japan beordrer skoler lukket i ugevis for at stoppe virus

Athit Perawongmetha/Reuters
Premierminister Shinzo Abe har beordret skoler og gymnasier lukket frem til slutningen af marts.

Japan lukker alle sine folkeskoler i ugevis for at hindre spredningen af coronavirus.

Annonce

Det oplyser premierminister Shinzo Abe.

- Regeringen sætter sundheden og sikkerheden for vore børn over alt andet, siger han.

- Vi anmoder alle folkeskoler og gymnasier landet over om at lukke midlertidigt fra 2. marts og indtil forårsferien.

I Japan går skolebørnene på forårsferie i slutningen af marts.

- Der bliver gjort forsøg på at forhindre spredningen af infektioner blandt børn på flere måder, siger Abe.

Børn er allerede sendt hjem i det nordlige Hokkaido på den lokale guvernørs opfordring.

Japans myndighederne anser de næste to til tre uger afgørende for, om det vil lykkes at stoppe virussygdommen.

Japan er blevet kritiseret, efter at et krydstogtskib blev tilbageholdt og sat i karantæne. Her blev over 700 testet positive for coronavirus. Fire, der blev syge om bord, er døde.

Japan selv har over 190 bekræftede tilfælde af smitte med coronavirus, heriblandt tre døde. Regeringen er kommet under pres for at handle og kritiseres for alt for længe at have taget for let på truslen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce