Annonce
Esbjerg

Jason tænkte med hjertet: Donerede mad og vand til hjemløse

Idémanden bag donationen fra Vattenfall er den 37-årige Service Leader, Jason Davidsen, som bor i Esbjerg. Foto: Niels Vester

Service Leader Jason Davidsen fra Esbjerg har foræret masser af vakuumpakket mad og 2.500 liter vand til De Hjemløses Venner, som så i etaper bringer mad og vand ud til dem, der har det svært.

Esbjerg: Bestyrelsen i De Hjemløses Venner i Esbjerg med formanden Ingelise Wenzel i spidsen er meget glad for den nye donation, den netop har modtaget. Således har Vattenfall foræret 3.500 måltider til foreningen til brug for arbejdet med hjemløse og socialt udsatte i Esbjerg.

- Der er heldigvis mange mennesker, der giver et bidrag til de socialt udsatte, men denne donation er givet med et helt specielt hjerte samtidig med, at idémanden har tænkt over probematikken med madspild, fortæller Ingelise Wenzel under et møde i De Hjemløses Venners nye genbrugsbutik i Sædding Centret, hvor flere andre bestyrelsesmedlemmer samt Niels Vester fra kommunikationsafdelingen hos Vattenfall er samlet denne dag.

Idémanden bag donationen fra Vattenfall er den 37-årige Service Leader, Jason Davidsen, som bor i Esbjerg og arbejder på DanTysk havmøllepark, der ligger 90 kilometer sydvest for Esbjerg.

- Vattenfall har besluttet at give omkring 3.500 måltider i poser (nødrationer) og et antal poser med vand, svarende til cirka 2.500 liter, som De Hjemløses Venner i Esbjerg så kan fordele til dem, som trænger til det, siger Jason Davidsen.

Vennerne


  • De Hjemløses Venner skaffer penge til socialt udsatte gennem den nye genbrugsbutik i Sædding Centret samt ved især to arrangementer, ligesom de giver svært stillede en kæmpe oplevelse ved den årlige nytårskur i Musikhuset.
  • De to givende arrangementer er en årlig golfmatch på Breinholtgård og en kunstauktion hver andet på Laurits.com. Vennerne forventer i år at genhuse cirka 200 mennesker. Vennerne gør også en kæmpe indsats via projekt "Fyld køleskab". Desuden er den nye butik godt på vej til at blive et stort aktiv.
Her viser Ingelise Wenzel én af de madposer, De hjemløses Venner har fået af Vattenfall. Til venstre for formanden ses Jens Jørn Bertelsen og til højre Carl Backs og Lilli Holm. Bertelsen og Backs er med i bestyrelsen, mens Lilli Holm er kasserer. Foto: Per Benny Paulsen

Undgå madspil

- Vattenfall har 80 møller i vindmølleparken, og det er fra denne park, at maden og vandet kommer. Det drejer sig om vakuumpakket, tørret mad, som skal udskiftes, når sidste udløbsdato nærmer sig, men vi sørger altid for at holde en sikker margin til udløbsdatoen. Vi giver ikke gammel mad væk, og jeg bryder mig slet ikke om, at man smider gode madvarer ud, som ellers står for at blive destrueret, og derfor tænkte jeg, at nogle mennesker skulle have gavn af dem, påpeger Jason Davidsen.

Der er altså tale om nødrationer, som er placeret i tønder i hver enkelt mølle sammen med soveposer, termounderlag, nødblus, radioudstyr, et tørkloset og spillekort i det tilfælde, at serviceteknikerne ikke kan komme tilbage til hotelplatformen på grund af dårligt vejr eller andre problemer. Det sker heldigvis meget sjældent, men de nævnte ting er gode at have i en nødsituation.

- Donationen har en pæn værdi, og vi har allerede udleveret de første poser, oplyser Ingelise Wenzel.

Man åbner poserne, hælder kogende vand i dem, og i løbet af otte minutter har man et måltid mad. Det kan for eksempel være kylling med ris, chili con carne eller mørbradgryde.

Her er manden med det gode hjerte, og som tænker på begrebet madspild - Jason Davidsen. Foto: Niels Vester
Annonce

Vindmølleparken

DanTysk havmøllepark i den tyske del af Nordsøen blev sat i drift i 2014. Parken har Vattenfall opført i et samarbejde med Stadtwerke München, og medarbejderne på beboelsesplatformen med restaurant og sund mad servicerer og vedligeholder vindmøllerne og den tilhørende transformer, mens andre betjener heliporten og anløbende supplybåde.

Beboelsesplatformen med plads til op mod 50 personer forsynes fra Esbjerg, hvor også Vattenfalls kontrolcenter ligger, og hvor Vattenfall har en lagerhal på havnen med blandt andet madvarer/nødrationer.

På hotelplatformen har besætningsmedlemmerne eget værelse med bad, tv, internetadgang og telefon. Serviceteknikerne bliver sejlet til hotelplatformen i hold fra Esbjerg og returnerer til Esbjerg, når deres skift er færdig. De kan også flyves ud med helikopter, hvis vejret er for dårligt til, at båden kan lægge til møllen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Esbjerg

Tre Ribe-kæmpere er klar til VM i ju-jitsu

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Varde For abonnenter

Farlig flytning gik over al forventning: Lis synes bare, at hendes nye bosted er fantastisk

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Annonce