Annonce
Kolding

Jazz6000 har triojazz i verdensklasse på programmet på Godset

Bassist Niels Bo Davidsen og trommeslager Stefan Pasborg er de to medspillere i pianist Carsten Dahls trio Trinity, der spiller på Godset den 24. januar. PR-foto

Kolding: Fredag den 24. januar kan foreningen Jazz6000 præsentere triojazz i verdensklasse, når pianist Carsten Dahl kommer med sin gruppe Trinity på Godset. I september 2019 udkom albummet "Painting Music" med Carsten Dahl Trinity, hvor han sammen med bassist Niels Bo Davidsen og trommeslager Stefan Pasborg har begået nyfortolkninger af kendte jazzstandarder krydret med egne nye kompositioner, og det er især numre fra dette album, vi skal høre på Godset – et album der i den grad har fået jazzanmelderne til at finde superlativerne frem.

Carsten Dahl har udgivet mange soloalbums, men har også spillet sammen med kendte danske musikere som Lennart Ginman, Frands Rifbjerg, Thomas Blachman, Mads Vinding, Alex Riel og ikke mindst trompetisten Palle Mikkelborg – for at nævne nogle få. Listen over udenlandske stjerner, han har samarbejdet med er også lang, og der kommer løbende invitationer fra udlandet. Har desuden arbejdet som docent ved Det Jyske Musikkonservatorium og haft et professorat på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Billetter kan købes på www.jazz6000.dk eller ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce