Annonce
Haderslev

Jazzfestival byder på stjerneparade i Jazz i Trekanten

Sinne Eeg Kvartet spiller på Slotsgade 25 fredag den 23. august. Hef fra sidste års koncert ved Jazz I Trekanten på Trapholt. Foto: Katrine Worsøe
Jazzfestivalen Jazz i Trekanten byder på store jazzkoncerter i perioden den 23. august til 1. september. På Harmonien giver Slesvigske Musikkorps koncert med mundharpespiller Mathias Heise.

Haderslev: Når jazzfestivalen Jazz i Trekanten i dagene den 23. august til 1. september rammer Haderslev bliver det absolutte højdepunkter finder sted på Harmonien i Haderslev lørdag. d. 31. august kl. 15.00, hvor jazztalentet Mathias Heise giver koncert med Slesvigske Musikkorps. Mathias Heise er blevet verdenskendt for sit mundharpespil, og har komponeret en række nye numre arrangeret specifikt til Slesvigske Musikkorps og Mathias Heise Quadrillion.

I Haderslev bliver festlighederne skudt i gang af Sinne Eeg Kvartet. Hun er et af de stærkeste bud på en dansk jazzsangerinde med internationalt format. Sinne Eeg Kvartet spiller på Slotsgade 25 fredag den 23. august kl. 20.

Lørdag den 24. august er der intet mindre end fire koncerter. Allerede kl. 11 spiller Høtte-Jazz med Jazzbuffetten i Vojens Kultur og Musikhus, og kl. 12 kan man få et genhør med Beatles store hits, når bandet Baun on Beatles giver koncert på Bar De Ville.

På Slotsgade 25 spiller det skandinaviske band Aloft, der spiller akustisk moderne jazz. Slotsgade slutter aftenen af kl. 21 med det populære band, The Surpreme Court med rapperne Joseph Agami og Elijah Logos.

Se det fulde program på hjemmesiden.

Annonce
På Harmonien er der en helt særlig koncertoplevelse på programmet, når Slesvigske Musikkorps giver koncert med den verdensberømte mundharpespiller, Mathias Heise. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce