Annonce
Aabenraa

Jebsen overtager udstykning fra kommunen: Nye attraktive byggegrunde med mere natur

I februar 2018 samledes beboerne på Dimen for at protestere mod planerne om udstykninger både øst og vest for Dimen. Stenbejrg Ejendomme har nu overtaget det østlige projekt. Foto: Claus Thorsted
Egentlig var det Aabenraa Kommune, der ville udstykke cirka 80 parcelhusgrunde øst for Dimen. Projektet er nu overtaget af Hans Michael Jebsens firma Stenbjerg Ejendomme, der vil satse på færre grunde med mere plads til naturen.

AABENRAA: Lokalplanen var på plads, og forhandlingerne om køb af grunden var godt i gang. Men nu ligger det fast, at det alligevel ikke bliver Aabenraa Kommune, der skal stå for udstykningen af parcelhusgrunde ved Stolligvej umiddelbart øst for Dimen.

I stedet bliver det Jebsen-firmaet Stenbjerg Ejendomme, som kommer til at stå for udstykningen.

Firmaet har købt det store areal af advokat Erik Steen Boe og er gået i gang med at planlægge, hvordan grundene kan placeres, så køberne får den bedst mulige glæde af områdets smukke natur.

Stenbjerg Ejendomme vil ikke udstykke et traditionelt parcelhusområde, og antallet af grunde bliver omkring 45, mens kommunen havde planer om 80 grunde.

Borgmester Thomas Andresen (V) er godt tilfreds med, at det nu bliver en privat udstykning:

- Det er jo ikke et mål for kommunen at eje jord. Vi er blot indteresserede i, at der bliver udstykket nogle grunde. Det her giver os mulighed for at få frigjort nogle penge til andre formål, siger han.

Annonce

Til salg i foråret 2021

De nye attraktive byggegrunde ved Stolligvej kan tidligst sættes til salg i foråret 2021.

Der skal nemlig først laves en plan for placering af grunde i området, og siden skal der udarbejdes en nye lokalplan, som skal i høring, inden den kan blive endeligt godkendt.

Flere udstykninger

For Thomas Andresen betyder det ikke så meget, at der nu bliver tale om færre parcelhusgrunde.

- Der er andre udstykninger på vej i Aabenraa - nemlig ved Tøndervej og ved Langhus, så det går nok, mener han.

Stenbjerg Ejendommes projekt kræver, at der bliver lavet en ny lokalplan for området, og det kræver ressourcer på rådhuset.

- Jeg har ikke noget imod, at vi bruger tid på en lokalplan, når der er en investor bag, som vi ved har vilje og økonomi til at føre projektet ud i livet, siger borgmesteren.

Kvaliteten

Henrik Borch, der er direktør i Stenbjerg Ejendomme, fortæller, at det bliver tale om større byggegrunde, end den nuværende lokalplan lægger op til, men der gøres også plads til mere luft og natur.

- Vi vil gerne have nogle grønne kiler i området, og så vil vi stille krav til, hvilke byggematerialer der kan bruges. Målet er at tilføre området noget kvalitet, siger han.

Stenbjerg Ejendommes direktør erkender, at grundene bliver dyrere end i det projekt, som kommunen havde i skuffen - og så alligevel:

- Det er grænse for, hvor dyre grundene kan være, når de også skal kunne afsættes, understreger han.

Naboerne

Stenbjerg Ejendomme beskæftiger sig mest med at købe og renovere gamle ejendomme eller selv bygge nyt.

- Vi har ikke lavet mange udstykninger, men vi har dog gjort det en gang før - nemlig ved Rinkenæs. Her handlede det også om, at vi gerne ville placere grundene, så køberne fik den bedst mulige udsigt, forklarer Henrik Borch.

Han mener, at Stenbjerg Ejendommes projekt i højere grad vil falde i god jord hos de nuværende beboere på Dimen, der bliver naboer til den nye udstykning. De havde flere forbehold over for det projekt, som kommunen oprindeligt havde planer om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce