Annonce
Aabenraa

Jebsen overtager udstykning fra kommunen: Nye attraktive byggegrunde med mere natur

I februar 2018 samledes beboerne på Dimen for at protestere mod planerne om udstykninger både øst og vest for Dimen. Stenbejrg Ejendomme har nu overtaget det østlige projekt. Foto: Claus Thorsted
Egentlig var det Aabenraa Kommune, der ville udstykke cirka 80 parcelhusgrunde øst for Dimen. Projektet er nu overtaget af Hans Michael Jebsens firma Stenbjerg Ejendomme, der vil satse på færre grunde med mere plads til naturen.

AABENRAA: Lokalplanen var på plads, og forhandlingerne om køb af grunden var godt i gang. Men nu ligger det fast, at det alligevel ikke bliver Aabenraa Kommune, der skal stå for udstykningen af parcelhusgrunde ved Stolligvej umiddelbart øst for Dimen.

I stedet bliver det Jebsen-firmaet Stenbjerg Ejendomme, som kommer til at stå for udstykningen.

Firmaet har købt det store areal af advokat Erik Steen Boe og er gået i gang med at planlægge, hvordan grundene kan placeres, så køberne får den bedst mulige glæde af områdets smukke natur.

Stenbjerg Ejendomme vil ikke udstykke et traditionelt parcelhusområde, og antallet af grunde bliver omkring 45, mens kommunen havde planer om 80 grunde.

Borgmester Thomas Andresen (V) er godt tilfreds med, at det nu bliver en privat udstykning:

- Det er jo ikke et mål for kommunen at eje jord. Vi er blot indteresserede i, at der bliver udstykket nogle grunde. Det her giver os mulighed for at få frigjort nogle penge til andre formål, siger han.

Annonce

Til salg i foråret 2021

De nye attraktive byggegrunde ved Stolligvej kan tidligst sættes til salg i foråret 2021.

Der skal nemlig først laves en plan for placering af grunde i området, og siden skal der udarbejdes en nye lokalplan, som skal i høring, inden den kan blive endeligt godkendt.

Flere udstykninger

For Thomas Andresen betyder det ikke så meget, at der nu bliver tale om færre parcelhusgrunde.

- Der er andre udstykninger på vej i Aabenraa - nemlig ved Tøndervej og ved Langhus, så det går nok, mener han.

Stenbjerg Ejendommes projekt kræver, at der bliver lavet en ny lokalplan for området, og det kræver ressourcer på rådhuset.

- Jeg har ikke noget imod, at vi bruger tid på en lokalplan, når der er en investor bag, som vi ved har vilje og økonomi til at føre projektet ud i livet, siger borgmesteren.

Kvaliteten

Henrik Borch, der er direktør i Stenbjerg Ejendomme, fortæller, at det bliver tale om større byggegrunde, end den nuværende lokalplan lægger op til, men der gøres også plads til mere luft og natur.

- Vi vil gerne have nogle grønne kiler i området, og så vil vi stille krav til, hvilke byggematerialer der kan bruges. Målet er at tilføre området noget kvalitet, siger han.

Stenbjerg Ejendommes direktør erkender, at grundene bliver dyrere end i det projekt, som kommunen havde i skuffen - og så alligevel:

- Det er grænse for, hvor dyre grundene kan være, når de også skal kunne afsættes, understreger han.

Naboerne

Stenbjerg Ejendomme beskæftiger sig mest med at købe og renovere gamle ejendomme eller selv bygge nyt.

- Vi har ikke lavet mange udstykninger, men vi har dog gjort det en gang før - nemlig ved Rinkenæs. Her handlede det også om, at vi gerne ville placere grundene, så køberne fik den bedst mulige udsigt, forklarer Henrik Borch.

Han mener, at Stenbjerg Ejendommes projekt i højere grad vil falde i god jord hos de nuværende beboere på Dimen, der bliver naboer til den nye udstykning. De havde flere forbehold over for det projekt, som kommunen oprindeligt havde planer om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce