Annonce
Læserbrev

Jeg beklager, hvis min sang støder sønderjyderne

Annonce

Læserbrev: Min nye sang ”Det har været et vildt og voldsomt regnvejr” er ikke et forsøg på at bortcensurere eller erstatte den gamle ”Det haver så nyligen regnet,” som jeg selv elsker højt. Den er et forsøg på at genskrive sangen i en nutidig ånd, hvor rummelighed og demokrati er vigtigere end at pege fingre ad andre.

Jeg har stor forståelse for den betydning, sangen har for sønderjyder, og jeg spiller selv begge versioner i mine forestillinger, både den gamle og den nye. Jeg har indtil videre kun fået positiv respons, når vi har sunget sangen rundt i landet, også blandt sønderjyder. Det smukke ved grænsefortællingen i dag er netop, at vi kan rumme hinanden og leve i fredelig sameksistens. Denne historie er vigtig at fortælle, og det gør den nye tekst.

Jeg beklager, hvis sangen har stødt nogen, det har aldrig været min mening. Den oprindelige tekst er et historisk vidnesbyrd, som vi aldrig må glemme. Min nye tekst er skrevet i stor kærlighed til sønderjyder og til Danmark. Den ønsker at pege fremad i demokratiets tegn, og den ønsker at pege på kulturernes ret til at leve side om side i gensidig forståelse og respekt.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce