x
Annonce
Sydjylland

Beretning fra frontlinjen: Jeg er både psykisk og fysisk træt

Praktiserende læge Anders G. Lyck skriver hver dag om sin kampen mod corona set fra hans praksis. Privatfoto
Testning er stadig et problem. Også at der er forskel på om du er royal eller ej. Og patienterne bliver stadig væk - så er en arbejdsdag på 16 timer lang.

Jeg er træt..Træt fra morgenstunden, hvilket skyldes både fysisk og psykisk træthed.

Den fysiske træthed skyldes lægevagt lige efter almindeligt dagarbejde, så arbejdsdagen endte med at strække sig fra 7-23. Og så lige op igen klokken 6 her til morgen som vanligt..

Selve lægevagten var påfaldende stille. Undertegnede passede sammen med to kolleger ved telefonerne og konsultationen i Åbenrå hele området fra den gamle amtsgrænse og ned til den dansk-tyske grænse. Bemærkelsesværdigt så lidt lægevagten anvendes i disse krisetider. Det tyder på at sønderjyderne tager karantænen alvorligt, og det tyder desværre også på, at den bliver brugt lidt for meget eller ihvertfald lidt forkert i hverdagen, når landet ikke stander i våde.

Jeg så kun tre patienter i konsultationen i Sønderborg, og brugte herefter resten af aftenen på at kukkelure siddende i min bil i Sønderborg på spring efter nye opgaver. Det er træls, når man udelukkende er akkordaflønnet.

Annonce

Beretning fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i den kommende tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Irriteret over forskelsbehandling

Den psykiske træthed skyldes igen testsituationen. De høje herrer og damer står troligt på den daglige pressekonference og lover mere testning og nemmere adgang til denne.

De taler tilsyneladende ikke sammen med regionerne, som skal varetage udførelsen af tests, for her er meldingen stadig klar: Patienter, som indlægges på sygehuse bliver testet, hvilket sker ved selve indlæggelsen.

Desuden kan personer beskæftiget i såkaldt kritisk erhverv testes. Det foregår her i regionen ved at egen læge ringer til et visitationsnummer på Odense Universitetshospital og forelægger patientens symptomer og erhverv for den visiterende person. Det er så denne, som suverænt afgør, om personen kan blive testet.

Egen læge er således blot budbringer i begge tilfælde, og har intet med selve podningen at gøre og har ej heller beslutningsevne i forhold til om der skal testes eller ej.

At der så tilsyneladende gælder andre regler for de royale, kan jeg kun undres og irriteres over. Det må åbenbart være et kritisk erhverv at være lilleprins i eksil.. Der er fortsat forskel på Kong Salomon og Jørgen Hattemager her i det herrens år 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce