Annonce
Sydjylland

Beretning fra frontlinjen: Jeg er både psykisk og fysisk træt

Praktiserende læge Anders G. Lyck skriver hver dag om sin kampen mod corona set fra hans praksis. Privatfoto
Testning er stadig et problem. Også at der er forskel på om du er royal eller ej. Og patienterne bliver stadig væk - så er en arbejdsdag på 16 timer lang.
Annonce

Jeg er træt..Træt fra morgenstunden, hvilket skyldes både fysisk og psykisk træthed.

Den fysiske træthed skyldes lægevagt lige efter almindeligt dagarbejde, så arbejdsdagen endte med at strække sig fra 7-23. Og så lige op igen klokken 6 her til morgen som vanligt..

Selve lægevagten var påfaldende stille. Undertegnede passede sammen med to kolleger ved telefonerne og konsultationen i Åbenrå hele området fra den gamle amtsgrænse og ned til den dansk-tyske grænse. Bemærkelsesværdigt så lidt lægevagten anvendes i disse krisetider. Det tyder på at sønderjyderne tager karantænen alvorligt, og det tyder desværre også på, at den bliver brugt lidt for meget eller ihvertfald lidt forkert i hverdagen, når landet ikke stander i våde.

Jeg så kun tre patienter i konsultationen i Sønderborg, og brugte herefter resten af aftenen på at kukkelure siddende i min bil i Sønderborg på spring efter nye opgaver. Det er træls, når man udelukkende er akkordaflønnet.

Beretning fra frontlinjen

Praktiserende læge Anders G. Lyck fra Hejls syd for Kolding vil i den kommende tid berette fra frontlinjen.

Ambitionen er at levere en daglig opdatering fra forreste linje i sundhedsvæsnet i det omfang, arbejdsbyrden tillader det. Undtaget er weekenderne.

Annonce

Irriteret over forskelsbehandling

Den psykiske træthed skyldes igen testsituationen. De høje herrer og damer står troligt på den daglige pressekonference og lover mere testning og nemmere adgang til denne.

De taler tilsyneladende ikke sammen med regionerne, som skal varetage udførelsen af tests, for her er meldingen stadig klar: Patienter, som indlægges på sygehuse bliver testet, hvilket sker ved selve indlæggelsen.

Desuden kan personer beskæftiget i såkaldt kritisk erhverv testes. Det foregår her i regionen ved at egen læge ringer til et visitationsnummer på Odense Universitetshospital og forelægger patientens symptomer og erhverv for den visiterende person. Det er så denne, som suverænt afgør, om personen kan blive testet.

Egen læge er således blot budbringer i begge tilfælde, og har intet med selve podningen at gøre og har ej heller beslutningsevne i forhold til om der skal testes eller ej.

At der så tilsyneladende gælder andre regler for de royale, kan jeg kun undres og irriteres over. Det må åbenbart være et kritisk erhverv at være lilleprins i eksil.. Der er fortsat forskel på Kong Salomon og Jørgen Hattemager her i det herrens år 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce