Annonce
Livsstil

- Jeg er farvet af, at jeg selv er gammel glaspuster

Søren Vester Foto: Andreas Houman

Mig og kulturen: Søren Vester

Annonce

Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Kultur er limen i mit liv. Det er en vigtig og berigende faktor i mit hverdagsliv, som kan antage mange former. Kultur er jo alt muligt. Man finder det i naturen, i foreningslivet, i teatrene. Overalt. Og det giver mig alt muligt. Det giver mig hyggelige stunder og refleksion og en fornemmelse af, at mit sindelag forandrer sig. Jeg er ikke et menneske, der går efter det højkulturelle og den gode smag. Jeg går efter det gode håndværk, at nogle er gode til det, de laver, og jeg går efter at få de sjoveste oplevelser, inden jeg dør. Et liv uden kultur er ikke noget liv.

Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

- Jeg har helt vildt travlt i denne periode, og her finder jeg afgørende ro i at gå hjemme i haven med bagdelen i vejret og luge ukrudt. I den forbindelse har jeg haft stor glæde af Claus Dalbys ”Cottagehaver - og dem, der ligner”. Det er en virkelig lækker bog med en fantastisk æstetik, der samtidig giver plads til det vilde liv i haven.

Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Der findes det her ret fantastiske kultursted i Harboøre, der hedder 18b. Det er lavet i en gammel brugs og fungerer blandt andet som et helt unikt spillested. Der er kun plads til omkring 100 personer, og det skaber et nærvær og en nerve, som både publikum og musikere kan mærke, og derfor har det formået at få selv store musiknavne til at kigge forbi. Så sent som i lørdags var vi inde at høre Mads Langer, og det var en fantastisk koncert. Det er et sted, der er skabt på trods, men i dag vil mange køre hele vejen gennem landet for at opleve det.

Hvilken film, tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Jeg er et teatermenneske. Jeg elsker teater. Det håndværk, der ligger bag, og det faktum, at man ikke bare kan klippe, hvis noget går galt. Men jeg kan ikke nævne ét stykke. Jeg ser lige så gerne ”Den stundesløse” som Ørkenens Sønner og alt det, der ligger derimellem.

Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- ”Den musikalske have” af C.Th. Sørensen. Han var sin tids førende landskabsarkitekt, og det her er et helt fantastisk kunstværk, vil jeg kalde det, som man kan se i Herning lige ved museet. Det er en masse rum, som han har skabt i bøgehække, og det er som at træde ind i små verdener, når man træder ind i hvert enkelt rum. Han turde lave rum, hvor der ikke skete noget, og det har ændret meget i min egen opfattelse af, hvordan man skaber ting.

Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg er farvet af, at jeg selv er gammel glaspuster. Jeg ELSKER glas, og især når det bliver tykt og tungt. Jeg håber, at jeg kan hygge mig med at lave tunge glasskulpturer, når jeg bliver gammel. Selve processen er helt fantastisk. Fordi der er nogle fysiske love, der skal overholdes, og det skal gå så hurtigt.

Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Jeg vil rigtig gerne opleve mere kultur i det hele taget sammen med min familie. Uanset om det er at komme til koncerter, gå på havevandringer eller spise på gode restauranter. Det er vigtigt for mig, at ungerne får en fornemmelse af kvalitet og godt håndværk og en fornemmelse for, hvordan man kan skabe uden at skade naturen og andre omkring sig. Vi var i Disneyland på et tidspunkt, og det er i virkeligheden alt det modsatte af det. En masse plastic-skrammel og meget lidt kvalitet.

Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Jeg tror på, at de fleste gør det bedste, de kan, og det skal ikke ligge dem til last, hvis de har fejlet efter min mening. Jeg vil meget hellere tale de gode eksempler op.

Søren Vester

42 år, designer og tv-vært.

Lige nu har Søren Vester travlt som "pedel" for Skivemødet, et lokalt initiativ, der kalder til debat om livet uden for de store byer, og som finder sted 4.-5. september.

Derudover har han blandt andet været vært på "I hus til halsen", "Mesterskaberne" og "Vesters Verden".

Han bor med sin kone og to børn på en nyrenoveret præstegård i Thise i det østlige Salling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce