Annonce
Læserbrev

Jeg er ikke krøbet i skjul

Annonce

Læserbrev: Lokalredaktør Bjarne Lindquist Bentsen skriver i en kommentar, at jeg er krøbet i skjul. Det er jeg nu ikke.

SF vil meget gerne samarbejde hen over grænsen. Men som medlem af social- og sundhedsudvalget har jeg et stort medansvar for at passe rigtigt godt på vores ældre, handicappede og udsatte borgere - specielt i en coronatid. Det gør også, at jeg mener, at vi skal være meget påpasselige, når vi åbner landet igen. Det gælder også vores grænser.

Det er afgørende vigtigt, at smitten ikke spreder sig mere. Der er stadigvæk coronasmittede i Aabenraa Kommune. Jeg er fortaler for, at der bliver åbnet mere op for flere anerkendelsesværdige formål, så f.eks. familier igen kan besøge hinanden. Men også så vi kan få gang i det grænseoverskridende samarbejde igen – både mellem offentlige institutioner og private samarbejder.

Der er mange dansk-tyske samarbejder, der kan være anerkendelsesværdige. Dette har hele tiden været SF's politik, og den støtter jeg. Men jeg synes bestemt ikke, at vi skal åbne grænsen, så alle danskere kan køre ned og handle i de tyske grænsebutikker igen. Det vil sprede rigtigt meget smitte.

SF er ikke blevet et storbyparti. SF har fremsat masser af forslag, der skal hjælpe og understøtte alle egne af Danmark.

I forbindelse med den netop vedtagne udligningsreform var et af SF's fokuspunkter, at der skulle omfordeles, så der blev råd til velfærd og et ordentligt serviceniveau i alle kommuner. Også i Aabenraa Kommune, der får flere penge til velfærd til gavn for alle borgere.

SF har også i mange år været stor fortaler for bedre muligheder for realkreditlån i yderområder. Jeg har mange gange haft besøg af SF's folketingsmedlemmer og har bl.a. haft dem med på besøg ved det tyske mindretal. Selv har jeg været med i demonstrationen imod grænsehegnet og holdt tale ved en demonstration for åbne grænser.

Jeg fortsætter selvfølgelig mit arbejde i SF og i byrådet for bedre velfærd og internationalt samarbejde - også på tværs af den dansk-tyske grænse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce