Annonce
Læserbrev

Jeg har krydset grænsen seks gange

Annonce

Som flere andre hører jeg til dem, der ønsker grænsen åbnet så hurtigt som muligt.

På en pressekonference d. 14. marts udtalte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, at regeringens beslutning om at lukke de danske grænser ikke baseret på sundhedsfaglige anbefalinger: " - der er langt fra solid dokumentation for, at en lukning af grænserne har nogen betydelig effekt". Der henvises til, at svenske myndigheder og EU's kommissionsformand kritiserede indrejseforbuddet.

Den sundhedsfaglige indvending mod grænselukning skulle ifølge andre eksperter være, at når der er kommet tilstrækkeligt med smitte til landet til, at vi kan smitte hinanden, gør det ikke den store forskel, om der kommer et par ekstra smittebærere over grænsen.

"Der var og er intet sundhedsfagligt belæg for at lukke hele landet ned", udtalte Sundhedsstyrelsens tidligere direktør, Else Smith (Politiken, 15. marts).

Som 77-årig gider jeg ikke være forskrækket, og har siden grænselukningen været i Tyskland seks gange. Til fods. Der kan næppe vær noget forkert i at krydse en grænse der, hvor den er åben og ubevogtet. Jeg har konstateret, at i Rudbøl og ved Møllehus er selve overgangen spærret, men ubevogtet. Intet politi.

Hvis grænsen ikke snart bliver åbnet, slæber jeg min cykel over ved Møllehus og kører til Süderlügum for at handle.

I 2011 indførte den daværende borgerlige regering en grænsekontrol som modydelse til Dansk Folkeparti for dette partis medvirken til tilbagetrækningsreformen. Da Helle Thorning blev statsminister, fjernede hun straks alle den borgerlige regerings DF-indrømmelser. I 2016 genindførte den borgerlige regering en symbolsk grænsekontrol, der bestod af døgnbemanding af tre grænseovergange; sporadisk kontrol af de 10 øvrige.

Jeg handler syd for grænsen ca. fire gange om måneden og krydser grænsen nordgående lige så ofte. Første gang spurgte den danske grænsebetjent mig strengt, om jeg havde immigranter i den der pakkasse, jeg havde bag i bilen, hvilket jeg benægtede og fik lov at køre hjem uden at skulle vise pas.

Da Mette Frederiksen kom til, havde jeg forventet, at hun havde fjernet alle den foregående regerings indrømmelser til DF. Dette er ikke sket. (Er burka-loven afskaffet?).

Jeg håber, at statsministeren hurtigst muligt genopliver Schengen-samarbejdet og gengiver landegrænsen den karakter, den havde under Helle Thorning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Debat

Jeg kunne slet ikke blive testet

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce