Annonce
Tønder

Jeg kan ikke stemme for spildevandsplanen

Annonce

Læserbrev: Svar på artikel om overløb, hvor formand for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen (V), den 12.06. 20 udtaler sig i JV:
Under seneste udvalgsmøde stemte jeg, Harry Sørensen, DF, imod forslaget om vedtagelse af spildevandsplanen 2018-2027, som også omhandler overløb i tilfælde af store regnmængder og jeg kan ikke gå ind for det, som formand Bo Jessen og flertallet i teknik- og miljøudvalget gør, da jeg mener kommunen skal gå foran med et godt eksempel og ikke jagte de små i det åbne land uden først at føre tilsyn. Hvis der viser sig en forurening, kan man give et påbud.
Dette betyder ganske enkelt, at kommunalbestyrelsen i Tønder har pligten til at dokumentere:

1. om ejendommens afløbsforhold og udledning er fastlagt.

2. om ejendommens udledning bidrager til forurening af det omhandlede nedstrøms liggende vandområde.

3. om der er dokumentation for, at det omhandlede nedstrømsliggende vandområde er forurenet af spildevand i et omfang, der gør, at det i vandplanen vedtagne mål for vandområdet ikke er opfyldt.

Min personlige mening er, at vi skal tænke på miljø og mennesker og ikke kun på penge også om det skulle regne rigtig meget. Bo Jessen siger, at kloakrørene er rene. Skulle han mene vandet er så rent, skal jeg personligt tage et glas med, så han kan drikke det.
Det er myndigheden, i dette tilfælde Tønder Kommune, som har pligten til at dokumentere, at de ovenstående forhold , som er skrevet af Miljøstyrelsen, er opfyldt. Denne konkrete dokumentation skal foreligge i hvert enkelt konkret tilfælde, før der udstedes et påbud.

Den forligger ganske enkelt ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce