Annonce
Debat

Jeg melder afbud: Politisk workshop er uforsvarlig

Lars Hansen (K) finder det uforsvarligt, at økonomiudvalget skal til møde med én gruppe onsdag og en anden torsdag. Arkivfoto: PR

Læserbrev: Hvornår er der forsvarligt at mødes i politisk sammenhæng? Hvad er klogt, og hvilket signal sender vi?

Byrådet skal samles torsdag og fredag i uge 10 til byrådsseminar, og man forsøger at sikre sig på alle måder med afstand og sprit. Samtidig er byrådsmedlemmerne blevet opfordret til at lade sig teste mandag eller tirsdag, så testen er så ny som muligt.

Borgmesteren har via mail opfordret til PCR-test, da denne er den sikreste. Så langt så godt, så er den boble garderet bedst muligt.

Men så knækker filmen for mig, når økonomiudvalgsmedlemmerne indkaldes til en workshop onsdag uge 10 sammen med erhvervsfremmebestyrelsen og CoC. Nu brydes den boble, som vi forsøgte at inddæmme byrådsmedlemmerne i i forhold til seminaret torsdag og fredag.

Der er flere perspektiver i denne sag.

Vi har indtil nu afholdt vores udvalgsmøder i byrådssalen, da vi her har kunne holde afstanden mellem de syv-ti deltagere. Byrådsmøderne har foregået virtuelt, da man ikke har kunne garantere for afstandskravene i byrådsalen. Derfor mener jeg, at mødet onsdag med en bred skare af nye ansigter i forhold til den politiske boble er kritisk i forholdt til de retningslinjer, vi har holdt indtil nu.

Samtidig sender vi et forkert signal ud i det samfund, som stadig er ramt af forsamlingsforbud, lukkede skoler og strenge regler i forhold til covid-19. Der findes virksomheder, der, som situationen er lige nu, opfordrer deres medarbejdere til ikke at deltage i for meget unødvendigt social komsammen.


Nu brydes den boble, som vi forsøgte at inddæmme byrådsmedlemmerne i.

Lars Hansen (K)


Nu har jeg personligt i et år forsøgt at dæmme op for eeventuel smittefare. Vi har levet i en lukket boble, vi har holdt vores unge mennesker i kort snor, og de har forstået og accepteret vilkårne, i forhold til hvem og hvor mange de må mødes med.

Vores job her i husstanden sætter os i en situation hvor vi ikke kan træde i nye bobler hele tiden.

Mit budskab til borgmesteren var at flytte mødet onsdag. Det kække modsvar var: "Du kan bare melde afbud". Det afbud er givet.

Men mit budskab er stadigvæk: Er den workshop så vigtig, at den skal holdes nu, eller ville der ske noget ved at vente, til samfundet er lukket mere op?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Debat

Det gamle seminarium skal genoplives

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce