x
Annonce
forside

Jeg undrer mig

Læserbrev: Undrer mig over hvor utilstrækkeligt et bilagsmateriale, der ligger til grund for de beslutninger, byrådet har taget i forslaget "Skole og Dagtilbud for alle".

Jeg undrer mig over, at byrådet prædiker økonomisk ansvarlighed og i samme åndedrag vælger at foreslå at bruge mindst 150 mio. mere end nødvendigt og samtidig negativt ændre hverdagen for de 511 børn på Sct. Jacobi Skole og deres familier.

For slet ikke at betænke de mange personaler, hvis hverdag på flere af de implicerede skoler bliver meget usikker i den såkaldte overgangsperiode. De mange ekstra midler, man vælger at bruge på en nybygget skole, ombygning af eksisterende velfungerende lokaler og renovering af bygninger, kommer fra fælleskassen og skal finansieres af os alle via serviceforringelser og besparelser.

Ud fra kommunens egne beregninger kunne en renovering af Brorsonskolen gøres for 90 mio. kr. Penge som byrådet burde have tænkt ind i budgettet alligevel, når man kigger på bygningernes ringe forfatning. I det tilfælde vil man have tre skoler med topmoderne undervisningsfaciliteter for 90 mio. og ikke (90 mio. + måske 150 mio. for ny overbygning + måske 30 mio. for ombygning af Jacobi) - Disse tal er vel at mærke, hvis man renoverer Brorson og ikke bygger ny indskoling også!

Hvis kommunen mangler penge, er der intet fornuftigt rationale i at bruge så mange penge på at lave om, når en brugbar løsning rent faktisk er at renovere Brorsonskolen og så ellers lade resten være i Varde By.

Til slut vil jeg gerne undre mig over den utroligt arrogante måde, som byrådet, direkte adspurgt, undlader at kommentere de faktuelle økonomiske mangler i beslutningsgrundlaget.

Udvalgsformand Per Rask Jensen har haft mulighed for at kommentere læserbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

112

Radioaktive kilder stjålet fra skole

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce